İmamoğlu’nun danışmanının köpeğinin saldırılarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’un köpeğinin belediyenin kadın işçisine iki kez saldırması, iki saldırıda da ısırarak yaralaması ve kadın işçinin işten atılma ile tehdit edilerek olayın örtbas edilmesi iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
Mevlüt Peker
|
28 Ağustos 2023, Pazartesi - 19:09
İmamoğlu’nun danışmanının köpeğinin saldırılarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'un köpeğinin belediyenin kadın işçisine iki farklı zaman diliminde saldırarak ısırmak ve yaralamak suçlamasıyla ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç ve Peyzaj AŞ'de çalışan 38 yaşındaki Hacer Demirlendi, 1 Ağustos'ta Beyoğlu Miniatürk'teki İBB İletişim Koordinatörlüğü bahçesinde görevliyken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'un sahibi olduğu iddia edilen K9 Alman Kurdu cinsi TOR adlı köpeğin saldırısına uğradı.

Güvenlik görevlileri tarafından köpeğin saldırısından kurtarılan Hacer Demirlendi, sol bacağından yaralandı.

Demirlendi'nin şikayeti üzerine polis ekipleri soruşturma başlattı.

Aynı köpeğin 2 kez saldırısına uğradı

    Olayla ilgili AA muhabirine konuşan Hacer Demirlendi, 2021 Temmuz ayında İBB'de işe başladığında Miniatürk bahçesinde çalışırken TOR adlı köpeğin saldırısına uğradığını ve elinden yaralandığını anlattı.

    O dönem işten çıkarılma tehdidi nedeniyle hastaneye gitmediğini ve olayın üstünün örtüldüğünü iddia eden Demirlendi, daha sonra çalışma yerinin değiştirildiğini ve Sadabat Parkı'nda görevlendirildiğini belirtti.

    Demirlendi, bu yıl Miniatürk bahçesine tekrar görevlendirildiğini belirterek, sağlık sorunları ve köpek korkusu nedeniyle orada çalışmak istemediğini ancak baskı altında işe devam ettiğini aktardı.

    Hacer Demirlendi, 1 Ağustos'ta işe gittiğini ve yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

    "Kapı otomatik olarak açıldığında diğer köpek havlamaya başladı ve TOR hızla yanıma koştu. Aramızda fazla mesafe yoktu. TOR üzerime atlayarak beni yere düşürdü. Ayak bileğimden tuttu ve defalarca ayağımı ve bacağımı ısırdı. Giysilerimi parçaladı ve bacağımdan yaraladı. Diğer köpekler de devamlı havlıyordu, ben de bağırıyordum. Yaklaşık 5 dakika sonra güvenlik geldi ve beni kurtardı."

    Hastaneye giderek rapor aldığını belirten Demirlendi, bu süreçte İBB'den kendisine hiçbir şekilde yardım gelmediğini söyledi.

    "Eğer çalışamıyorsan istifa et"

      Hastane raporunun ardından yine aynı bölgeye gönderildiğini belirten Demirlendi, "Öğleden önce çalıştıktan sonra köpekten korktuğunu, psikolojisinin bozulduğunu ve tüm köpeklerden korkmaya başladığını belirterek dışarda çalışmanın uygun olmadığını, içerideki bir işi tercih ettiğini söyledim. Ancak şef bana 'Hayır, seni içeri almak gibi bir niyetimiz yok. Sen Sadabat Parkı'nda çalışacaksın. Eğer çalışamıyorsan istifa et ve çık' dedi." şeklinde konuştu.

      İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'un köpeği TOR'un sürekli olarak eşi ve çocuğuyla birlikte kendi aracıyla eve ve eğitime götürdüğünü ve sürekli köpekle ilgilendiğini belirten Demirlendi, İBB İletişim Koordinatörlüğündeki herkesin köpeğin sahibi olarak Murat Ongun'u gösterdiğini anlattı.

      Bel fıtığı ve yaralanma sonucu enfeksiyon riski nedeniyle dışarıda çalışmanın uygun olmadığını ancak yöneticilerin kendisine ilgi göstermediğini ifade eden Demirlendi, bu nedenle Murat Ongun ile görüşmeye gittiğini ancak onun da ilgilenmediğini belirtti.

      TOR adlı köpeğin sadece kendisine saldırmadığını, aynı zamanda diğer aşçı ve teknik personel gibi birkaç kişiyi daha ısırdığını aktaran Demirlendi, köpeğin saldırgan olduğu bilinmesine rağmen hiçbir önlem alınmadığını ifade etti.

      Köpeğin sahibi hakkında şikayetçi olduğunu belirten Demirlendi, İBB İletişim Koordinatörlüğünde görevli olan Birsen Şahin'in köpeğin sorumlusu olarak kendisini tanıttığını ve şikayet tutanağının bu şekilde düzenlendiğini belirtti.

      Hacer Demirlendi, bel fıtığı nedeniyle bölüm değişikliği yapılması talebiyle sağlık raporu aldığını ancak İBB'nin kendisini işten çıkardığını ve TOR adlı köpeğin hala orada bulunduğunu sözlerine ekledi.

      http://www.ankaramasasi.com/haber/2096522/imamoglunun-danismaninin-kopeginin-saldirilariyla-ilgili-sorusturma-baslatildi
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (0)

      Yorumunuz İletilmiştir.