Orban’a göre Rusya-Ukrayna savaşını bitirebilecek tek kişi…

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Ukrayna’daki savaş ancak (Donald) Trump’ın yeniden seçilmesiyle sona erer" dedi.
Mevlüt Peker
|
30 Ağustos 2023, Çarşamba - 21:49
Orban’a göre Rusya-Ukrayna savaşını bitirebilecek tek kişi…

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna'daki çatışmaların yalnızca eski ABD Başkanı Donald Trump'ın tekrar seçilmesiyle sona ereceğini ifade etti.

Viktor Orban, Fox News sunucusu Tucker Carlson ile yaptığı röportajda, ABD Başkanı Joe Biden'ın politikalarına ve Ukrayna'daki çatışmalara ilişkin görüşlerini paylaştı. "Eğer NATO'nun komutası sizde olsaydı ve Joe Biden'ın yerinde olsaydınız, Ukrayna'daki çatışmaya yönelik ilk adımınız ne olurdu?" sorusuna Orban, "Barış. Hemen barışı sağlardım! (Eski ABD Başkanı) Trump'ı geri çağırırdım. Bu çıkış yolu olurdu. Birçok nedenle onu eleştirebilirsiniz, bunu anlıyorum, ancak son on yılda en iyi dış politika onun dönemiydi. Yeni bir savaş başlatmadı. Kuzey Kore, Rusya ve Çin gibi ülkelerle ilişkilerini güzelleştirdi. Başarılı bir dış politika izledi. Belki de dünyayı anlayacak kadar iyi eğitim almadığı eleştirilerine maruz kaldı, fakat bence bu yanıltıcı" şeklinde cevapladı.

"Trump, Batı dünyasını ve insanlığı kurtarabilecek potansiyele sahip"

Orban, "Eğer Rus işgali başladığında o dönem ABD başkanı olsaydı, Rusların böyle bir eylemi gerçekleştirmesi mümkün olmazdı. Trump, Batı dünyasını ve insanlığı kurtarabilecek potansiyele sahip biriydi. Bu kişisel görüşüm" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı galip gelebileceği iddialarının yanıltıcı olduğunu savunan Orban, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı üstünlüğü olduğunu ve güç bakımından açık ara önde olduğunu belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096800/orbana-gore-rusya-ukrayna-savasini-bitirebilecek-tek-kisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.