Zafer Bayramı’nda “100. Yıl Marşı” coşkusu!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yapılan 100. Yıl Marşı Yarışması'nda birinciliği elde eden “100. Yıl Marşı” dinleyiciler tarafından çok beğenildi.
Mevlüt Peker
|
30 Ağustos 2023, Çarşamba - 23:34
Zafer Bayramı’nda “100. Yıl Marşı” coşkusu!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen 100. Yıl Marşı Yarışması'nda birinci olan eser, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda halkın ilgisine sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Programda, 100. Yıl Marşı için düzenlenen yarışmada ödül kazananlar ve jüri özel ödülü alan eser sahiplerine ödülleri Erdoğan tarafından takdim edildi.

Birinci seçilen eser, sözleri İlker Kömürcü'ye ait, bestesi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından icra edilen bir eserdi. CSO, MSB Armoni Mızıkası, MSB Mehteran Birliği, Kara Kuvvetleri Bandosu, Hava Kuvvetleri Bandosu, Deniz Kuvvetleri Bandosu, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu, eserin seslendirmesini gerçekleştirdi. Eser, 100. Yıl Marşı olarak kabul edilerek büyük bir beğeni topladı.

Görsel bir şov ise 1200 dronla gerçekleştirildi. Etkinlik sırasında gökyüzüne 1200 dronla "30 Ağustos Zafer Bayramı", "Türkiye Yüzyılı", "Türkiye Haritası", "Türk Bayrağı" ve "Cumhuriyetin 100. yıl logosu" gibi görseller yansıtıldı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'deki bazı tarihi mekanlar özel ışıklandırmalarla aydınlatıldı. Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Dolmabahçe Yemin Kapısı, Beyazıt İtfaiye, Kuleli Askeri Lisesi, Beşiktaş Deniz Müzesi gibi mekanlara Türk Bayrağı yansıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Kuleli Askeri Lisesi'ne Türk bayrağı yansıtılarak havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Hatırlatmak gerekirse, 100. Yıl Marşı Yarışması, ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yeni nesillere aktarmak amacıyla düzenlenmişti. 29 Aralık 2022 tarihinde başlayan yarışmada, katılımcılar eserlerini sunmuş ve jüri tarafından derecelendirme yapılmıştı. 400'ün üzerinde eser katılmış, en iyi dört eser dereceye girmişti.

Birinci seçilen 100.Yıl Marşının sözleri şu şekilde:

“Parlayan yıldızı Anadolu’nun

Çağlayan sel gibi şanlı ulusun

Türkiye Yüzyılı titretiyor dünyayı

Sarsılmaz bir inançla kalpte tutkusun

Bu toprak bu deniz bu bayrak bizim

Tarihe sığmayan destanlar bizim

Türklüğün yazgısı yazılıyor koynunda

Kalplere kazınmış bu vatan bizim

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Gazi’nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz

Özgürlük tutkusu damarlarımda

Çelikten her nefer semalarımda

Sarmaşık dal gibi sarılmışız biz bize

Tek yürek bu millet en zor anında

Düşmanlar bir olsa yağsa göklerden

Denizler köpürse taşsa dağlardan

Kimseye eğmedik boynumuzu eğmeyiz

Kahraman yarattı Türkü yaratan

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Gazi’nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096805/zafer-bayraminda-100-yil-marsi-coskusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.