Antalya’da Zafer Tanrıçası’nın ikinci heykeli bulundu

Antalya ili Alanya ilçesinde Syedra Antik Kenti'nde 1800 senelik ikinci "zafer tanrıçası"nın (Tanrıça Nike) heykeli bulundu.
Mevlüt Peker
|
31 Ağustos 2023, Perşembe - 19:42
Antalya’da Zafer Tanrıçası’nın ikinci heykeli bulundu

Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alan Syedra Antik Kenti'nde, sadece bir hafta arayla yaklaşık 1800 yıl öncesine ait Roma dönemine ait Tanrıça Nike'nin (zafer tanrıçası) ikinci heykeli keşfedildi.

Bu tarihi antik kentteki kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Syedra Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ertuğ Ergürer liderliğindeki ekip tarafından beş yıldır titizlikle yürütülüyor.

Bir hafta önce bulunan zafer tanrıçası Nike'nin heykelinden sonra, kazı çalışmaları sonucunda heykelin ikincisi de gün yüzüne çıkarıldı.

Ayrıca, Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabında, "Alanya-Syedra Antik Kenti kazılarımızda, M.S. 2. yüzyıla tarihlenen 83 santimetre yüksekliğinde bir Nike heykeli daha keşfedildi." şeklinde bir paylaşım yapıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096912/antalyada-zafer-tanricasinin-ikinci-heykeli-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.