Av yasağının kalmasıyla balıklar tezgahtaki yerini aldı

Denizlerde av yasağının dün gece itibariyle sona ermesi ile Trabzon'da sezonun ilk yakalanan balıkları tezgahlarda yerlerini aldı.
Mevlüt Peker
|
01 Eylül 2023, Cuma - 18:59
Av yasağının kalmasıyla balıklar tezgahtaki yerini aldı

Şehirde, gece saatlerinde "vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, ilk avlarını yaparak limana geri döndü. Pazarkapı Mahallesi'nde bulunan balık pazarında, istavrit, mezgit, çinekop, tirsi ve çupra gibi çeşitli balıklar satışa sunuldu.

İstavrit kilogramı 100-125, mezgit kilogramı 75-100, tirsi kilogramı 100, levrek kilogramı 150, çinekop ve çupra ise kilogramı 200 liradan satılıyor.

Balıkçı Gökmen Aydın, balık fiyatlarının 75-200 lira arasında değiştiğini ve yeni sezonun daha iyi geçeceğini söyledi. Aydın, deniz suyunun hala sıcak olduğunu ve havalar soğudukça daha fazla çeşitlilik olacağını belirtti.

Havaların sıcaklığı nedeniyle şu an istavrit, mezgit ve tirsi bulunduğunu ifade eden Aydın, "Hava soğuyunca palamut, hamsi gibi çeşitler de gelecektir. Şu an deniz suyu sıcak olduğu için fiyatlar 75-200 lira arasında değişiyor. Balıklar bol olduğunda vatandaşlar da bolca balık tüketir. Bu sezon vatandaşlar umarım bol miktarda hamsi bulur." dedi.

Balıkçı Volkan Keleş ise yeni sezonun bereketli geçtiğini belirterek, "Çok güzel ve bereketli bir sezon oldu. Allah'a şükür, taze balıkları vatandaşlarımıza sunuyoruz." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097046/av-yasaginin-kalmasiyla-baliklar-tezgahtaki-yerini-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.