Steve Aoki kimdir?

Hem müziği hem de gençler üzerindeki olumlu etkisi ile tanınan Steve Aoki kimdir? Müziğin yanı sıra moda dünyasına da ilgi göstermiş ve kendi giyim markalarını yaratmış olan Steve Aoki nereli, kaç yaşında ve şarkıları neler?
Suat Mutlu
|
02 Eylül 2023, Cumartesi - 17:20
Steve Aoki kimdir?

Steve Aoki, tam adıyla  Steven Hiroyuki Aoki,  30 Kasım 1977 tarihinde Miami, Florida'da dünyaya geldi.  Japon asıllı Amerikalı bir ailenin çocuğudur. 

Kariyeri

Steve  Aoki, müziğe olan tutkusunu genç yaşlarda keşfetti ve birçok müzik türüne ilgi duydu. DJ'lik kariyerine atılmadan önce kendi müziğini üretmeye başladı. 2000'lerin başlarında, Steve Aoki, Los Angeles merkezli bir indie müzik şirketi olan Dim Mak Records'u kurdu. Bu şirket, bağımsız ve alternatif müziklerin tanıtılmasına ve dağıtılmasına odaklandı. 

Steve Aoki, kariyeri boyunca birçok ünlü sanatçıyla işbirliği yaptı. Bunlar arasında Will.i.am, Linkin Park, Louis Tomlinson, BTS, Kid Cudi ve daha birçok isim bulunmaktadır.Aoki, dünya genelindeki birçok büyük müzik festivalinde sahne aldı. Konserleri ve performansları enerjik ve etkileyici olarak bilinir, sık sık kalabalığı coşturan özel efektler ve sahne şovlarıyla unutulmaz deneyimler sunar.

Aoki, 1996 yılında kurduğu Dim Mak Records adlı bağımsız plak şirketi ile de tanınır. Bu şirket, alternatif müziği desteklemeye odaklanmıştır ve birçok genç yetenekli sanatçıya bir platform sunmuştur. Ayrıca Steve Aoki, müziğinin yanı sıra giyim endüstrisine de ilgi gösterdi. İki giyim markası bulunmaktadır: Dim Mak Collection ve Steve Aoki by Dim Mak.

Diskografisi

Stüdyo Albümleri:

  1. "Wonderland" (2012)
  2. "Neon Future I" (2014)
  3. "Neon Future II" (2015)
  4. "Kolony" (2017)
  5. "Neon Future III" (2018)

Single'lar (Seçilmiş):

  1. "Turbulence" (2011, Laidback Luke ve Lil Jon ile)
  2. "I'm in the House" (2010, Zuper Blahq ile)
  3. "Ladi Dadi" (2011, Wynter Gordon ile)
  4. "Delirious (Boneless)" (2014, Chris Lake ve Tujamo ile)
  5. "Just Hold On" (2016, Louis Tomlinson ile)
  6. "Waste It on Me" (2018, BTS ile)
  7. "Maldad" (2020, Maluma ile)
  8. "Mambo" (2020, Willy William ile)
  9. "Used to Be" (2021, Kiiara ile)
  10. "Alinea" (2022, Vinai ile)

Ödülleri ve başarıları

  1. Billboard Müzik Ödülleri: Steve Aoki, birçok kez Billboard Müzik Ödülleri'nde aday gösterilmiş ve kazanmıştır. Özellikle "Top Dance/Electronic Artist" ve "Top Dance/Electronic Album" gibi kategorilerde ödüller kazanmıştır.
  2. DJ Mag Top 100 DJ'ler Listesi: Aoki, DJ Mag Top 100 DJ'ler listesinde sık sık yer almış ve yüksek sıralarda bulunmuştur. 2012'de 15. sırada, 2013'te 8. sırada ve 2015'te 10. sırada yer almıştır.
  3. Grammy Ödülleri: Steve Aoki, Grammy Ödülleri'nde de birçok kez aday gösterilmiştir. Özellikle prodüksiyon ve remiks çalışmaları için adaylık kazanmıştır.
  4. MTV Avrupa Müzik Ödülleri: Aoki, MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde birçok kez aday gösterilmiş ve "En İyi Elektronik Sanatçı" ödülünü kazanmıştır.
  5. International Dance Music Awards (IDMA): Steve Aoki, IDMA'da birçok ödül kazanmış ve "Yılın En İyi DJ'si" gibi kategorilerde birinci olmuştur.
  6. Teen Choice Ödülleri: Aoki, Teen Choice Ödülleri'nde "En İyi Elektronik/Dans Sanatçısı" dalında ödül kazanmıştır.
  7. Dünya Rekorları: Steve Aoki, Guinness Dünya Rekorları'na sahip bir DJ olarak da bilinir. En fazla uzaktan kalabalığa katılan kişi rekorunu kırmıştır.
    http://www.ankaramasasi.com/haber/2097181/steve-aoki-kimdir
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.