Ukrayna Savunma Bakanı görevden alındı

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov görevden alındı. Rustem Umerov yeni Ukrayna Savunma Bakanı oldu.
Mevlüt Peker
|
03 Eylül 2023, Pazar - 23:03
Ukrayna Savunma Bakanı görevden alındı


Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov'un görevden alındığını ve onun yerine Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Rustem Umerov'un atanacağını açıkladı.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov'un görevden alındığını duyurdu.

Zelenskiy, "Bu hafta parlamentonun personel kararı alması istenecek. Ukrayna Savunma Bakanını değiştirmeye karar verdim. Oleksiy Reznikov, 550 günden fazla süren büyük çaplı bir savaşın içinde bulundu. Bakanlık, hem ordunun hem de toplumun yeni yaklaşımlarına ve diğer etkileşim biçimlerine ihtiyaç duyuyor. Savunma Bakanlığını artık Rustem Umerov yönetecek. Umerov'un ek bir tanıtıma ihtiyacı yok. Parlamentonun bu adaylığı desteklemesini bekliyorum" dedi.

Eski milletvekili Rustem Umerov (41), Eylül 2022'den bu yana Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Umerov'un, Ukrayna için önemli bir rol oynadığı ve Karadeniz Tahıl Girişimi gibi savaş anlaşmalarında etkili olduğu belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097398/ukrayna-savunma-bakani-gorevden-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.