Icardi'nin kız kardeşi Ivana Icardi’ye yanlışlıkla devlet nişanı verildi

İspanya hükümeti, nişan verdiği kadın milli futbolculardan 5'inin isim ve soyismini yanlış yazınca ortaya yeni bir skandal çıktı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Real Madrid kaptanı Ivana Andres'in ismi yanlışlıkla Arjantinli futbolcu Mauro Icardi'nin kız kardeşi Ivana Icardi ile karıştırıldı.
Mevlüt Peker
|
06 Eylül 2023, Çarşamba - 23:10
Icardi'nin kız kardeşi Ivana Icardi’ye yanlışlıkla devlet nişanı verildi

İspanya'da sol koalisyon hükümetinin direktifiyle, Spor Yüksek Konseyi tarafından verilen sportif üstün başarı ödülü, Kadın Milli Futbol Takımı'nın dünya şampiyonu olan 5 oyuncusunun ismini yanlış yazdı.

Bakanlar Kurulu'ndan gelen kararın ardından Resmi Gazete'de yayınlanan listede, kadın milli futbolcuların 5 isminin yanlış yazıldığı ortaya çıktı.

Resmi Gazete'de yapılan yanlışlar arasında ilk dikkati çeken, milli takımın ve aynı zamanda Real Madrid'in kaptanı olan Ivana Andres'in adının, Arjantinli futbolcu Mauro Icardi'nin kız kardeşi Ivana Icardi ile karıştırılması oldu.

Sosyal medyada dalga konusu olan bu duruma Spor Yüksek Konseyi hızla müdahale ederek, bu hatanın "insani bir hata" olduğunu kabul edip, özür diledi.

Ivana Andres dışındaki diğer kadın milli futbolcular, Aitana Bonmati, Mariona Caldentey, Catalina Coll ve Oihane Hernandez'in isim veya soyisimlerinin yanlış yazıldığı Resmi Gazete'de kısa süre içinde düzeltildi.

Kadın milli futbolcuların, eylül ayı içinde yapılacak törenle sportif üstün başarı nişanlarını alması planlanıyor.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'ndaki 20 Ağustos finalinde İngiltere'yi 1-0 yenen İspanya, tarihinde ilk kez dünya şampiyonu olmuştu.

İspanya'nın zaferinin ardından, şeref tribününden yapılan uygunsuz hareketler ve madalya töreninde İspanyol futbolcu Jennifer Hermoso'yu öpen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales ile ilgili FIFA Disiplin Kurulu'nun başlattığı soruşturma sonrasında, Rubiales geçici olarak görevden alınmıştı.

Bu polemikler, İspanya Kadın Milli Takımı'nın tarihi başarısını gölgede bırakmış durumda ve futbolcular yerine daha çok Rubiales hakkında konuşuluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097758/icardinin-kiz-kardesi-ivana-icardiye-yanlislikla-devlet-nisani-verildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.