Selvi Boylum Al Yazmalım: Konusu ve oyuncuları

Duygusal ve dram denilince akla gelen filmlerden birisi olan Selvi Boylum Al Yazmalım'ın oyuncu kadrosunda kimler var? Hangi yılda yayınlandı? İşte detaylar..
Ecem Çetin
|
08 Eylül 2023, Cuma - 10:10
Selvi Boylum Al Yazmalım: Konusu ve oyuncuları

"Sevgi neydi; sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti" repliğinin hafızalara kazındığı Selvi Boylum Al Yazmalım filmi Yeşilçam'ın unutulmaz filmleri arasında yer alır. 

İlgiyle izlenen filmin merak edilenlerini sizler için derledik. 

Selvi Boylum Al Yazmalım'ın oyuncu kadrosunda kimler var?

Türkan Şoray,  Kadir İnanır,  Ahmet Mekin, Nurhan Nur ,Hülya Tuğlu,  Cengiz Sezici,  Elif İnci,  İhsan Yüce,  Erol Batıbeki,  Taci Erşan, Mehmet Yigenoglu,  Perihan Doygun ,Erkan Esenboğa, Günay Güner

Selvi Boylum Al Yazmalım hangi yılda oynadı?

Yapım yılı 1977 olan film 1 Kasım 1978 yılında sinemada yerini almıştır.

Selvi Boylum Al Yazmalım'ın konusu ne? 

İlyas (Kadir İnanır) ve Asya'nın (Türkan Şoray) yaşadığı köye gider. İkili birbirlerini görür görmez aşık olurlar. Bir süre sonra Asya ve İlyas kaçarak gizlice evlenir. Birlikte mutlu olan çiftin Samet (Elif İnci) adında bir çocukları olur. Kamyon şoförlüğü yapan İlyas, çıktığı yolda hayatını değiştirecek bir adamla karşılaşır ve yolda kalmış bir yolcu minibüsünü halatla çekerek kurtarır. İlyas'ın bu yaptığı öğrenen şirket İlyas'ı şoförlükten alıp bakım servisine verir. Görevinden olduğu için bunalıma giren İlyas eve gitmez olur ve Dilek Hanım'ın (Hülya Tuğlu) evinde kalmaya başlar. Asya bunu öğrenir ve çocuğu ile yola düşer. Yolda İlyas'ın kurtardığı Cemşit (Ahmet Mekin) ile karşılaşır. Cemşit Asya ve Samet'e evini açar. Bir süre sonra Samet'in Cemşit'i babalığa seçmesi ile Asya ve Cemşit evlenir. Bir gün İlyas çıkar gelir. Asya iki erkek arasında kalır ve bir seçim yapar. 

Yapımcılığı Arif Keskiner'in yaptığı filmi ünlü Yeşilçam yönetmeni Atıf Yılmaz yönetti. Filmin senaristliğini ise Ali Özgentürk kaleme aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097975/selvi-boylum-al-yazmalim-konusu-ve-oyunculari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.