Bakan Tekin'den mülakat açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarındaki mülakatlara dair açıklama yaptı. Tekin, "Mülakat prosesine dönüştüreceğimiz için biraz zaman alacak. " dedi.
Onur Çetinkaya
|
12 Eylül 2023, Salı - 11:40
Bakan Tekin'den mülakat açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim döneminde, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağım" demişti.

Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekler nitelikte öğretmen atamalarıyla ilgili "Mülakat olmayacak artık. KPSS puanı ile hızlıca atamalarını gerçekleştireceğiz. Tek kriter KPSS puanı olacak" ifadelerini kullandı.

Tekin'den mülakat açıklaması

Katıldığı programda öğretmen atamaları ve mülakatlarla ilgili merak edilenleri değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen adaylarını üzecek bir açıklama yaptı.

"Cumhurbaşkanımız mülakatların uygulanış biçimiyle ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Biz de her öğretmen arkadaşımız, istihdam edeceğimiz adayı sayısının 3 katını davet edeceğiz. Her bir öğretmen adayı arkadaşımızdan tesadüfi örneklem yoluyla elektronik ortamda hazırlanmış soru sorulacak. Öğrencilere ders anlatır gibi anlatacak. Karşısında arkadaşlarımız olacak, aralarında uzman ve başöğretmenden oluşan komisyon. Sürecin sonucunda öğretmen arkadaşlarımızın neyi ölçeceğine dair kılavuzumuz var. Sonrasında da 45 dakikanın son kısmı öğretmen adayı arkadaşımız kendi sınavıyla ilgili olarak bir yazılı cevap da verecek. Mülakatın içerisinde kayıt olması açısından. Bütün sınav kamera kaydıyla kayıt altına alınacak." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098648/bakan-tekinden-mulakat-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.