LSD yapımında kullanılan Ergot mantarı nedir?

Ergot mantarı nedir ve neden olur? Uyuşturucu yapımında kullanılan Ergot mantarı nasıl anlaşılır? Tüm bu bilgiler haberimizde...
Zeliha Demirci
|
13 Eylül 2023, Çarşamba - 22:40
LSD yapımında kullanılan Ergot mantarı nedir?

Ergot mantarı, önceleri çavdarın bir parçası olarak kabul edilen, koyu mor renkte bir mantar türüdür. Ancak 1800'lerin ortalarına gelindiğinde ergot mantarının aslında bir parazit olduğu keşfedildi. Bu parazit mantar türü, yaklaşık birkaç santimetre uzunluğunda ve koyu mor renkte bir yapıya sahiptir ve çavdar mahmuzu olarak da bilinir. Ergot mantarı, çavdar ve bazı diğer tahıl ve bitki türlerinde bulunur ve hayvanların tüketmesi durumunda zehirlenmelere yol açabilir. Ancak belirli bir miktarın aşıldığı takdirde zararlı hale gelir. Ayrıca Ergot mantarının psikolojik sanrılara ve rahatsızlıklara neden olabilen bilinen etkileri arasında yer alır.


Ergot mantarı, genellikle çavdar bitkisinin paraziti olarak gelişen bir mantar türüdür. Bu mantarın tüketimi ergot zehirlenmesine yol açabilir. Ergot mantarı tüketimine bağlı olarak halüsinasyonlar yaşanması ve zehirlenmeler meydana gelmesi olası sonuçlardandır. Ancak aynı mantar, halüsinasyonlara neden olurken zehirlenmeye de yol açabilir.

Özellikle ramazan ayında tüketilen hurmaların içerisinde ve tahıllardan elde edilen unlarda ergot mantarına sıkça rastlanma olasılığı yüksektir. Ergot mantarının neden olduğu tam olarak anlaşılamamış olsa da, kendiliğinden yetişen bir parazit mantar türü olduğu bilinir. Ayrıca Ergot mantarının yaşayabilmesi için bir bitkiye veya tahıla ihtiyaç duyduğu da bilinmektedir.


Ergot mantarı, yaygın olarak çavdar mahmuzu olarak bilinir ve tüketildiğinde kişilerin sanrılar ve halüsinasyonlar yaşamasına yol açabilen bir parazit türüdür. Ayrıca psikolojik rahatsızlıklara neden olabileceği de bilinir ve fazla tüketildiğinde ölüme dahi yol açabilir.

Bu mantar, bitkiler üzerinde oluşan bir tür parazittir ve özellikle psikolojik olarak daha hassas olan kişilerde daha tehlikeli ve kalıcı etkilere neden olabileceği bilinir. Ergot mantarı tüketen kişilerin sinir sistemine zarar verebileceği düşünülmektedir. Ayrıca vücuda yoğun miktarda alındığında, sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi ölüme de sebep olabilir.


Ergot mantarı genel olarak bilinçli olarak tüketilen bir mantar çeşidi değildir. Ancak ergot mantarının LSD yapımında kullanıldığı da düşünülmektedir. Türkiye'de ise LSD nin hem yapımı hem de tüketimi yasal değildir. Ergot mantarı, ilk kullanıldığında vücutta ağrı kesici bir etki oluşturabilir. Uzun vadeli olmasa bile duyulan ağrıların kesilmesinde etkili olacağı söylenebilir. Ancak sonrasında ise uzun süreli migren ağrılarının başlamasına sebebiyet verebilir.

İlaçlarda ve ağrı kesicilerde bir dönem oldukça fazla kullanılan ergot, sonralarda sebep olduğu sorunlardan dolayı kullanılmaması düşünülen kategoriye dahil edilmiştir. Ergot mantarının verdiği birçok zarar bulunmaktadır. Eklem ağrıları, karın ağrısı, migren ağrıları, uyku bozukluğu, öfke ve sinir hali, huzursuzluk, düşük yapma ihtimali, halüsinasyon görme ve bazı hayvansal gıdalara düşkünlük bulunmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2099020/lsd-yapiminda-kullanilan-ergot-mantari-nedir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.