İstanbul Havalimanı'nda “uçaktan rehine kurtarma” tatbikatı

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı PÖH (polis özel harekat) ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda uçaktan rehine kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.
Mevlüt Peker
|
15 Eylül 2023, Cuma - 01:21
İstanbul Havalimanı'nda “uçaktan rehine kurtarma” tatbikatı

İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın liderliğinde gerçekleşen tatbikatta, senaryo gereği uçak kaçırma olayı yaşandı ve rehin alınan yolcular, polis operasyonuyla kurtarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat, Terör, Bomba ve İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüklerinden toplam 166 personel ile Jandarma, İGA, THY, Medicana ve diğer birimlerden 187 personel olmak üzere toplam 353 personel ve 53 araç, tatbikata katıldı.

Tatbikatla ilgili konuşan İGA İstanbul Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Kadri Samsunlu, "Havalimanlarında kullanılan yüksek teknoloji güvenlik cihazları, deneyimli güvenlik personeli ve kurumlar arası koordinasyonun gücü, son yıllarda uçak kaçırma olaylarının dünya genelinde ciddi bir şekilde azaldığını göstermektedir. Yolcularımızın, çalışanlarımızın ve diğer misafirlerimizin güvenliğini korumak için her türlü tehdide karşı hazırız." dedi.

Tatbikata İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktankaçmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ağca, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Mustafa Parasız da katıldı ve tatbikat hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2099303/istanbul-havalimaninda-ucaktan-rehine-kurtarma-tatbikati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.