Mekin Tüzün "BAKAP'la başkentliler tarımla buluşacak"

ABB Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı olarak hizmete açılacak ​Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) ile başkentlileri tarımla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Tüzün "​Çocuklarımızın domatesin manavda yetişmediğini bilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Ankara Masası
|
15 Eylül 2023, Cuma - 14:45
Mekin Tüzün "BAKAP'la başkentliler tarımla buluşacak"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Mekin Tüzün , Ankara Masası'nda Fatih Atik'in konuğu oldu.

Mekin Tüzün,  3,5 milyon metrekarelik alanda oluşturulan,  39 km yürüyüş yolu, 19 km bisiklet yolu, 45 bin metrekare piknik alanı, 55 bin metrekare lavanta bahçesi, tarım alanları, ekolojik göl, kafeteryalar, çocuk oyun alanları, aromatik bitkiler bahçesi, 12 adet spor sahası gibi alanlar barındıran Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) hakkında bilgiler paylaştı.

Projenin ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın başkentlileri yeşille buluşturma amacıyla başlatıldığını belirten Mekin Tüzün, BAKAP'ın Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü olduğunu söyledi.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Tüzün, alanın tarifini ise Türkiye'deki tüm millet bahçelerinden hatta  ABD’deki Central Park’tan bile büyük olduğunu belirterek açıkladı.

"Başkentliler tarımla buluşacak"

Projede ana amaçlarının insanları tarımla buluşturmak olduğunun altını çizen Tüzün " Çocuklarımızın domatesin manavda yetişmediğini bilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAP'ın içinde Tarım Akademisi'nin de olacağı ifade eden Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı "BAKAP Atatürk Orman Çiftliğinin güncel halidir" diye konuştu.

" 17 bin 500 meyve ağacı dikildi"

Mekin Tüzün, bölgede ciddi bir ağaçlandırma çalışması yaptıklarını belirterek "17 bin 500 meyve ağacı, 25 bin dekoratif amaçlı ağaç dikildi. Orası bir süre sonra Ankara’nın meyve merkezi olacak. Ağaçlandırmalarla birlikte kuş popülasyonu da arttı. İlerde kuş gözlem noktalarını kuracağız." dedi.

"ABB çiftçilerin yüzde 77'sine dokundu"

ABB'nin üreticiye yönelik desteklerine de değinen Mekin Tüzün, 3 yılda çiftçiye 37 milyon sebze fidesi dağıttıklarını aktardı. Tüzün, fide desteklerinin deprem bölgesine de yapıldığını ifade etti.

"Ankara’da küçük üretici köyünden çıksın istemedik" diyen Tüzün "400 milyonluk bir yatırım yapmışız, üreticiye kazandırdığımız para 4.5 milyar TL’dir. Ankaralı çiftçilerin yüzde 77’sine ABB dokunmuştur." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2099423/mekin-tuzun-bakapla-baskentliler-tarimla-bulusacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.