İsrail askerleri, AA foto muhabirini gerçek mermiyle vurdu

İşgalci İsrail askerleri, Gazze sınırındaki gösteride göstericilere karşı gerçek mermi kullandı. İsrail askerlerinin saldırılarında Anadolu Ajansı’nın serbest foto muhabiri elinden vuruldu.
Mevlüt Peker
|
15 Eylül 2023, Cuma - 20:11
İsrail askerleri, AA foto muhabirini gerçek mermiyle vurdu

İsrail güçleri, Gazze sınırında gerçekleştirilen protesto gösterilerine yine gerçek mermi ile müdahale etti. İşgalci İsrail’in askerleri, karşılarında bulunanların gösterici mi gazeteci mi olup olmadığına bakmadan ateş açtı. İsrail askerlerinin saldırısında Anadolu Ajansı’nın serbest foto muhabiri Ashraf Amra elinden vurularak yaralandı.

Gazze'nin Han Yunus şehri doğusunda yer alan işgalci İsrail’in sınırında toplanan Filistinliler, İsrail'in Filistinli tutuklulara ve Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamalarını protesto etmek için gösteri gerçekleştirdi. Sınırın diğer tarafında bulunan İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu, AA’nın (Anadolu Ajansı) serbest foto muhabiri Ashraf Amra elinden vurularak yaralandı.

Ashraf Amra’nın işgalci İsrail askerleri tarafından vurulma anları, Anadolu Ajansı’nın bölgedeki bir başka foto muhabiri olan Abed Rahim Khatib tarafından kamera ile görüntülendi.

Foto muhabiri Ashraf Amra’nın işgalci İsrail askerleri tarafından gerçek mermi ile vurulduğu anda büyük bir acıyla koşturmaya başladığı, Filistin sağlık ekibinin ise yaralı durumdaki Ashraf Amra’ya müdahale ettiği görülüyor. Ashraf Amra’nın sağ el parmaklarından ikisinin koptuğu öğrenildi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin gösterilere gerçek ve plastik mermiyle müdahalesinde 9 Filistinli yaralandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2099535/israil-askerleri-aa-foto-muhabirini-gercek-mermiyle-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.