Abbas Güçlü'den MEB'e ücretsiz internet çağrısı!

Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü, devletin internet desteğinin sadece EBA TV’de geçerli olduğunu belirterek, “Zoom’a ve diğer internet araçlarına girildiği zaman paralı. Bir çok öğrenci anne babasının internet paketini kullanıyor ama onlar da yetersiz kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı erişim şirketleriyle anlaşıp bu süreçte bedavaya da çok çok düşük bir ücretle sınırsız internet paketi vermesi lazım öğrenci ve öğretmenlere” dedi.
Ankara Masası
|
30 Eylül 2020, Çarşamba - 21:10
Abbas Güçlü'den MEB'e ücretsiz internet çağrısı!

Abbas Güçlü Ankara Masası’ndan Gökhan Gökyıldırım’ın sorularını cevaplandırdı.

Yeni öğretim yılının 10. günü olduğuna işaret eden Güçlü, “10 günlük icraata baktığımız zaman bir kere teknolojik alt yapının çok yetersiz olduğunu görüyoruz, uzaktan eğitimle ilgili olarak özellikle. İnternet alt yapısı ülke genelinde yaygın değil. yani derslere erişebilirlik ve katılım oranlarında çok büyük düşüklük var.” şeklinde konuştu.

Abbas Güçlü, ayrılan süre ne kadar verimli olarak kullanılıyor bu konuda da Milli Eğitimin iyi bir not almasının mümkün olmadığını belirtti.

"Bilim Kurulu bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum"

Velilerin çoğunda, özellikle 8 ve 12’lerde de yüz yüze eğitime başlanması yönünde bir istek olduğu izlenimini paylaşan Güçlü, Bilim Kurulu’nun düşüncesini bilmemekle birlikte “ Ne olacaksa olsun. Yani önlemleri alıyoruz siz de okulda alın. Ulaşımda da bir sorun çıkmazsa eğitimde sorun çıkmaz. Bir de okula gidildiği zaman  herkes çok daha dikkatli olacaktır, böyle bir görüş var. Ama Bilim Kurulu bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum. Milli eğitim Bakanlığı peki hazırlık içerisinde mi o konuda da ne bir şey söylemek pek mümkün değil. Çünkü okullardan gelen bilgiler hala seyrekleştirilmiş eğitime yönelik yani ekstradan yapılan pek bir şey yok. Hatta hizmetli kadrolarının dahi göreve başlamadığı söyleniyor pek çok yerde. Yani sıkıntılı bu süreç. Bu sadece bizde değil dünyanın her yerinde bir sıkıntı var Ama bu süreci eleştireceksek sadece Milli Eğitim Bakanlığını değil devleti, hükümeti, kamuoyunu, velileri, hepimizin eleştirilmesi gerekiyor.”diye konuştu.

"Anne ve babalar çok yoruldu" 

Abbas Güçlü, okulların açılmaması konusunda herkesin kendisini suçlaması gerektiğini söylerken “Çünkü hiç kimse üzerine düşen görevi yeterince yerine getirmiyor.  Eğer pandemi koşullarında bir gevşeme olmasaydı bugün okullar çoktan belki de açılmıştı, açılması için çabalar gösteriliyor olurdu. Bir türlü bu işi ciddiye almadık. Yani pandeminin başladığı ilk aylarda mart, nisan, mayıs aylarındaki disiplinimiz maalesef şuan yok. Tekrar o disiplini tekrar kazanabilirsek eğer okullar kademeli olarak yavaş yavaş açılabilir, açılmalıdır da. Çünkü evlerde gerçekten tansiyon çok yükseldi. Özellikle anne ve babalar çok yoruldu. Çalışan anne babalar, öğretmen anne babalar bir yandan ders veriyorlar, diğer taraftan çocuklarıyla uğraşmak zorunda kalıyorlar. Hele ki evde birkaç tane çocuk öğrenci varsa işler çok zor hale geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı bütün yaz boyunca bu konularda senaryolar yazdık dedi ama belli ki o senaryolar şuanda hayata geçirilirken çok da başarılı değil. Pek çoğu düşünülmemiş. Bu yüzden yıl sonu karnesi başarılı ise en azından şuanda kırıklarla dolu umarım en kısa zamanda bu kırıkları geçerek ondan sonra da yüksek notlara dönüştürür.” İfadelerini kullandı.

"Milli Eğitim Bakanlığı anlık kararlar veriyor"

Milli Eğitim Bakanlığının anlık kararlar aldığını belirten Güçlü “Son bir hafta içerisinde 3 defa, hatta öğretim yılının başına alırsak 4 defa yayın saatleri değişti. Yani önce  6 saat dendi, sonra 6 saat fazla dendi 4 saate indirildi, en son sınırsız şekilde yapabilirsiniz denildi. EBA saatleri EBA’dan alınan saatlerle canlı ders saatleri değişti. Zoom önce yasaklandı sonra tekrar yönelebilirsiniz dendi. Yani belli Milli Eğitim Bakanlığı anlık kararlar veriyor. Bu konuda dersini iyi çalışmış değil. Biliyorsunuz ilk açıldığı gün kilitlenmişti bütün sistem. Şimdi yavaş yavaş rahatladı ama bu rahatlama da teknolojik alt yapının daha iyi olmasından çok, sisteme katılan öğrenci sayısının azalmasından kaynaklanıyor.” dedi.

"Bedava ya da çok çok düşük bir ücretle sınırsız internet paketi vermesi lazım"

Usta gazeteci öğrencilere ve öğretmenlere ya ücresiz ya da indirimli internet sağlanması gerektiğinin altını çizerken “Tabi Zoom’a ve diğer internet araçlarına girildiği zaman EBA dışında paralı. Parası verilen internet sadece EBA’da geçerli olduğu için diğerleri de paralı olduğu için herkes bu ekstra harcamayı da kaldıramıyor. Bir çok öğrenci annesinin babasının internet paketini kullanıyor ama onlar da yetersiz kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu erişim şirketleriyle anlaşıp bu süreçte en azından ya bedava ya da çok çok düşük bir ücretle sınırsız internet paketi vermesi lazım öğrenci ve öğretmenlere. Her iki kesim de gerçekten sıkıntılı.” Şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/209968/abbas-gucluden-mebe-ucretsiz-internet-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.