Milli güreşçi Feyzullah Aktürk, dünya 3’üncüsü oldu

Sırbistan’daki 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 92 kilo üçüncülük müsabakasında Gürcü rakibi Miriani Maisuradze'yi yenen Feyzullah Aktürk, bronz madalya almaya hak kazandı.
Mevlüt Peker
|
18 Eylül 2023, Pazartesi - 23:20
Milli güreşçi Feyzullah Aktürk, dünya 3’üncüsü oldu

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türk güreşçi Feyzullah Aktürk, erkekler serbest stil 92 kilo kategorisinde bronz madalya ile döndü.

Şampiyonada Feyzullah Aktürk, repesaj karşılaşmasında Macar rakibi Balasz Attila Juhasz'ı 10-0'lık skorla mağlup ederek bronz madalya için sahaya çıkmaya hak kazandı.

Bronz madalya mücadelesinde Gürcü güreşçi Miriani Maisuradze ile karşı karşıya gelen Feyzullah, son anlarda kazandığı 2 puan ile 5-3 galip gelerek bronz madalyayı Türkiye'ye getirdi.

Feyzullah Aktürk, bu madalya ile Dünya Şampiyonaları'ndaki ilk madalyasını elde etmiş oldu. Aktürk, daha önce katıldığı iki Avrupa Şampiyonası'nda da birinci olmuştu.

Bu organizasyon kapsamında, dün Türk güreşçi Taha Akgül de bronz madalya kazanmıştı.

İbrahim Çiftçi Repesajda Mücadele Edecek

    Şampiyonada bugün erkekler serbest stil 65 ve 97 kilo, kadınlar 55 ve 59 kilo kategorilerinde çeşitli müsabakalar gerçekleştirildi.

    97 kiloda Türkiye'yi temsil eden İbrahim Çiftçi, ilk turda Tonga'lı Utah Rueben Siaosi Mann'ı 10-0 mağlup etti fakat son 16 turunda Azerbaycanlı Magomedkhan Magomedov'a 4-0 yenildi. Magomedov'un finale çıkmasıyla bronz madalya şansı devam eden İbrahim Çiftçi, yarın Sırp Strahinja Despic ile repesaj maçına çıkacak.

    65 kiloda mücadele eden Cavit Acar, ilk turda Moldovalı Maxim Sacultan'a 8-5 mağlup oldu.

    Kadınlar kategorisinde ise Mehlika Öztürk (59 kilo) ilk maçında Alman Elena Heike Brugger'e 10-0, Melda Dernekçi (55 kilo) ise Moldovalı Mariana Dragutan'a 8-5 yenildi.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2100190/milli-guresci-feyzullah-akturk-dunya-3uncusu-oldu
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.