Buse Tosun Çavuşoğlu dünya şampiyonu oldu

Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu dünya şampiyonu oldu. Kadınlar 68 kilo finalinde Moğol rakibi Enkhsaikhan'ı tuşla yenen milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu altın madalya kazandı.
Mevlüt Peker
|
21 Eylül 2023, Perşembe - 22:13
Buse Tosun Çavuşoğlu dünya şampiyonu oldu

2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda, Sırbistan'ın Belgrad kentinde gerçekleşen müsabakalarda Türk kadın güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, 68 kiloda zirveye oturdu.

Buse, finalde Moğolistan temsilcisi Delgermaa Enkhsaikhan ile kozlarını paylaştı ve rakibini tuşla mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Bu zafer, Buse'nin dünya şampiyonalarında kazandığı ilk altın madalya oldu. Daha önce iki kez bronz madalya ile taçlandırılmıştı.

Bu başarıyla Buse, Yasemin Adar Yiğit'in ardından dünya şampiyonu olan ikinci Türk kadın güreşçi unvanını kazandı.

Şampiyonanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Buse'yi telefonla arayarak tebriklerini iletti.

Buse, şampiyonada Moldova'dan Irina Ringaci ve Meksika'dan Alejandra Rivera Arriaga'yı tuşla mağlup ederken, çeyrek finalde Çek rakibi Adela Hanzlickova'ya 8-0'lık skorla üstünlük sağladı. Yarı finalde Japon Ami Ishii'yi teknik üstünlükle mağlup eden Buse, bu zaferle 2024 Paris Olimpiyatları için kota hakkı da kazandı.

Buse Tosun Çavuşoğlu'nu tebrik eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,  mesajında şöyle dedi:

"Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kiloda altın madalya kazanan ve 2024 Paris Olimpiyatları kotası alan Buse Tosun Çavuşoğlu'nu yürekten kutluyorum. Kadınlar 50 kiloda ülkemize olimpiyat kotası kazandıran Evin Demirhan Yavuz'u da tebrik ediyorum. Her iki sporcumuza ülkemizi temsil edecekleri 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda başarılar diliyorum. Devam eden şampiyonada mindere çıkacak güreşçilerimize de başarılar temenni ediyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100899/buse-tosun-cavusoglu-dunya-sampiyonu-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.