Ay'a ayak basan astronotlar kimlerdir?

Ay'a insanlı uzay seferleri sırasında Ay yüzeyine ayak basan astronotların isimlerini biliyor musunuz? İşte Neil Armstrong'dan sonra aya ayak basan isimler...
Ankara Masası
|
24 Eylül 2023, Pazar - 09:30
Ay'a ayak basan astronotlar kimlerdir?

Aya ilk ayak basan isim Neil Armstrong... Peki daha aya yapılan insanlı uçuş görevlerinde ay yüzeyine basan diğer isimleri biliyor musunuz?

İşte aya ayak basan isimler;

Neil Armstrong: Amerikalı astronot ve Apollo 11 görevinin komutanıdır. 20 Temmuz 1969'da Apollo 11 uzay aracıyla Ay'a iniş yaparak Ay yüzeyine ilk ayak basan insan olarak tarihe geçti ve ünlü "Bir küçük adım, bir insan için büyük bir sıçrama" sözünü söyledi.

Buzz Aldrin: Apollo 11 görevinin bir diğer astronotuydu ve Neil Armstrong ile birlikte Ay'a iniş yaptı. Bu nedenle, Neil Armstrong'dan sonra Ay yüzeyine ayak basan ikinci insan olarak tarihe geçti.

Charles "Pete" Conrad: Amerikalı astronot ve Apollo 12 görevinin komutanıdır. 1969'da Ay'a iniş yaparak Ay yüzeyine ayak basan üçüncü insan oldu.

Alan Bean: Apollo 12 görevinin bir diğer astronotuydu ve Ay'a ayak basan dördüncü insan olarak tarihe geçti.

Alan Shepard: Amerikalı astronot ve Apollo 14 görevinin komutanıdır. 1971'de Ay'a iniş yaparak Ay yüzeyine ayak basan beşinci insan oldu.

Edgar Mitchell: Apollo 14 görevinin bir diğer astronotuydu ve Ay'a ayak basan altıncı insan olarak tarihe geçti.

Apollo programı, 1969 ile 1972 yılları arasında gerçekleştirilen ve Ay'a insanlı uzay seferlerini içeren NASA'nın büyük bir başarısıdır. Bu astronotlar, Ay'a ayak basarak insanlığın uzay keşiflerinde önemli bir kilometre taşını temsil ettiler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101348/aya-ayak-basan-astronotlar-kimlerdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.