Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva vefat etti

Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Milletvekili Ganire Paşayeva yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti.
Mevlüt Peker
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 21:19
Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva vefat etti

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, 24 Eylül'de Bakü'de bilinmeyen bir sebepten dolayı hipotonik durum teşhisiyle yoğun bakıma alındı ve ne yazık ki hayatını kaybetti.

1975 yılında Azerbaycan'ın Tovuz kentinde dünyaya gelen Paşayeva, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Bakü Devlet Üniversitesi'nden mezun oldu. 1998 yılında televizyonculuk kariyerine atılan Paşayeva, 2005 yılında Haydar Aliyev Fonu'nun Halkla İlişkiler Departmanı'nın başına getirildi.

Kariyerinde hızla yükselen Paşayeva, 2005'te Tovuz'dan milletvekili olarak seçildi ve parlamentoda çeşitli görevler üstlendi. En son görevi Milli Meclis'in Kültür Komisyonu başkanlığıydı.

Türkiye'de birçok etkinliğe katılan ve Türk dünyası hakkında birçok yazı ve konuşma yapan Paşayeva, "Türkiye'nin güçlenmesi, Türk dünyasının da güçlenmesi demektir" görüşünü savunmaktaydı.

Hayatını bekar olarak sürdüren Paşayeva, İngilizce ve Rusça'nın yanı sıra anadili Azerice'yi de akıcı bir şekilde konuşabiliyordu.

Destici'den başsağlığı mesajı

BBP (Büyük Birlik Partisi) lideri Mustafa Destici Ganire Paşayeva’nın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Azerbaycan’ın gül yüzlü ve Türk Milleti sevdalısı, değerli kardeşimiz kıymetli milletvekili Ganire Paşayeva Hanımefendi’nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Cenab-ı Hak mekanını cennet, makamını âli eylesin. Ailesi, yakınları başta olmak üzere Azerbaycan halkının ve tüm Türk Dünyasının başı sağolsun."

Kılıçdaroğlu'ndan taziye mesajı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vefat eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva için başsağlığı dileğinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu X’teki hesabından, "Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Genç yaşta aramızdan ayrılan Ganire Hanım'a Allah'tan rahmet, başta ailesi ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Can Azerbaycan'ın başı sağ olsun." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102310/azerbaycan-milletvekili-ganire-pasayeva-vefat-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.