93 kişi düğünde böyle can verdi

Irak'ın Musul şehrinde 93 kişinin yanarak can verdiği ve yüzlerce insanın yaralandığı düğünde çıkan yangının ilk anlarının düğün kameramanı tarafından kaydedildiği ortaya çıktı.
Mevlüt Peker
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 21:45
93 kişi düğünde böyle can verdi

Irak’ın Musul kentindeki bir düğün salonunda yangın çıkmış, çatıda başlayan ve konukların salonu terk etmelerine zaman kalmadan tüm düğün salonunu saran alevler 93 kişinin hayatını kaybetmesine, onlarca kişi yaralanmıştı.

Irak’ta ulusal yas ilan edilen facianın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde düğün kameramanı ve düğün fotoğrafçısı gelin ile damadın dansına odaklanıyor. Düğün kameramanı kullandığı jimy jip ile geniş açıdan gelin ile damadın dansını çekiyor ancak kadraja konukları da alıyor. Görüntülerde ilk olarak düğün fotoğrafçısının kafasına salon çatısından alevler dökülüyor. Ardından alevler yoğunlaşıyor ve davetlilerde panik başlıyor.

Kerkük'te, Musul'da meydana gelen ve 93 kişinin hayatını kaybettiği düğün salonu yangını sonrası, düğün ve eğlence mekanlarına yönelik denetimler artırıldı.

Musul'daki trajik yangın olayının yankıları sürerken, Kerkük'te benzer bir facianın yaşanmaması için harekete geçildi. Kerkük Turizm Dairesi, kentteki düğün ve eğlence salonlarına yönelik denetimleri yoğunlaştırdı.

Turizm Daire Müdürü Sermed Muhammed, gerçekleştirilen denetimler sonucunda kentteki birçok düğün salonundan sadece 8'inin ruhsata sahip olduğunu belirtti. Ruhsatsız işletilen salonlara gerekli yaptırımların uygulandığına dikkat çeken Muhammed, can güvenliği standartlarına uymayan 40'tan fazla mekana kapatma uyarısı yapıldığını ifade etti.

Muhammed, düğün salonlarına yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını ve bu denetimlerin düzenli olarak aylık periyotlarla gerçekleştirileceğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere, 26 Eylül'de Musul'da bir düğün salonunda çıkan yangında 93 kişi yaşamını yitirmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Yangının nedeninin havai fişek olduğu belirtilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102315/93-kisi-dugunde-boyle-can-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.