Dursun Özbek kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, ne iş yapıyor?

Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde Süper Lig şampiyonluğunu kazanırken kadrosunu güçlendirip yeni sezona da iyi bir başlangıç yaptı. Bu süreçte Galatasaray Başkanı olan Dursun Özbek de merak edilip araştırılıyor.
Ersin Küçükbarak
|
29 Eylül 2023, Cuma - 13:45
Dursun Özbek kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, ne iş yapıyor?

Dursun özbek kaç yaşında nereli?

Karadenizli olan Dursun Özbek, 25 Mart 1949 tarihinde Giresun'da doğdu.

Galatasaray Lisesi'ni bitirip 1974 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nden mezun oldu.

Özbek gençliğinde futbola meraklıydı. Hem İTÜ Spor Kulübü hem üniversite takımında yer alan Özbek, Amatör 1.Küme'de de futbol oynadı.

Dursun Özbek, 1972 yılında otomotiv sektörüne girerken kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim Talimhane'de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılık yapmaya başladı.

1988 yılında turizm sektörüne giren Özbek Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Kimeros ve Mabiche otelleri ile Antalya'da yatırımcı ve işletmeci olarak boy gösteriyor.

Özbek, 2011 yılında Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın kadrosuna girse de kısa süre sonra kendi isteğiyle görevi bıraktı.

25 Ekim 2014’te Duygun Yarsuvat Galatasaray'ın başkanı olurken Özbek de Galatasaray SK Yönetim Kurulu'na seçildi ve Başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

Dursun Özbek, 23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısında eski başkan Duygun Yarsuvat'ın desteğiyle Galatasaray'ın 36. Başkanı olarak seçildi.

Ancak başkanlığı döneminde Galatasaray başarısız sonuçlar aldı, bu yüzden seçime gitti.

Özbek, 20 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda rakibi Mustafa Cengiz'e kaybetti.

11 Haziran 2022 tarihinde 39. Galatasaray başkanını belirlemek için yapılan olağanüstü seçimde Dursun Özbek başkan oldu.

Fransızca ve İngilizce bilen Dursun Aydın Özbek, evli ve 2 çocuk babasıdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102437/dursun-ozbek-kimdir-kac-yasinda-nereli-meslegi-ne-ne-is-yapiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.