Fransız sunucu, göçmenlerle tahtakurusu arasında bağlantı kurdu

Fransa'da televizyon sunucusunun göçmenlerle tahtakurusu arasında bağlantı kurması büyük tepki çekti.
Mevlüt Peker
|
29 Eylül 2023, Cuma - 19:47
Fransız sunucu, göçmenlerle tahtakurusu arasında bağlantı kurdu

Fransız televizyon sunucusu Pascal Praud'un, göçmenlerin ülkedeki tahtakurusu artışına neden olduğu yönündeki iddiaları büyük tepki çekti.

CNews kanalında yayınlanan programda, haşere konusunda uzman internet sitesi yöneticisi Nicolas Roux ile tahtakurusu sorununu masaya yatıran Praud, "Göçmenlerin artışı, tahtakurusu sayısındaki artışla bağlantılı mı?" şeklinde bir soru yöneltti. Bu ifadesiyle, tahtakurularının ülkeye, sokakta yaşayan ve Fransızlarla aynı hijyen standartlarına sahip olmayan kişiler tarafından getirildiği ima edildi.

Bu iddialara Fransız politikacılar sert tepki gösterdi. Milletvekili Mathilde Panot, sosyal medya üzerinden "Praud, tahtakurusu artışının hijyenle ilgisi olmadığını bilmiyor mu?" şeklinde eleştiri getirdi ve Praud'u "ırkçılıkla" suçladı. Bir diğer milletvekili Aurelie Saintoul, Praud'un ifadelerini "ırkçı" olarak nitelendirerek hukuki işlem başlatacağını duyurdu. Yeşiller Partisi'nin Ulusal Sekreteri Marine Tondelier ise, "Çevreci politikacıların CNews'e neden katılmadığını merak ediyor musunuz? İşte cevap." diyerek Praud'un sözlerini eleştirdi.

Öte yandan, Paris'te tahtakurusu sorunu giderek artıyor. Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Gregoire, Fransa'nın 2024 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, hükûmetten bu konuda acil önlem almasını talep etti. Paris metrosunda ve trenlerde tahtakurusu görüntüleri sosyal medyada yayıldı ve tepkilere neden oldu. Ayrıca, sinema salonlarında da tahtakurusu bulgularına rastlandı, bu da bilet satışlarına olumsuz yansıdı. Ulusal Sağlık Güvenliği Dairesi'nin (ANSES) istatistiklerine göre, Fransa'da her 10 evden birinde tahtakurusu problemi bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102562/fransiz-sunucu-gocmenlerle-tahtakurusu-arasinda-baglanti-kurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.