FRANK HOOHGERBEETS KİMDİR?

“En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” listesinde bulunan Frank Hoogerbeets kimdir? kehanetleri nelerdir?
Berfin Eneç
|
02 Ekim 2023, Pazartesi - 17:16
FRANK HOOHGERBEETS KİMDİR?

Doğum yeri hakkında bir bilgiye ulaşılamayan Gökbilimci Hoohgerbeets, en iyi Avustralyalı Gökbilimciler ünvanıyla bilinmektedir.

Çocukluğundan bu yana güneş sistemine ve gezegenlere büyük ilgi duyan Frank Hoogerbeets, ilk kamu deprem tahminini 20 Nisan 2015 tarihinde Facebook’ta yapmış, bunun 22 – 27 Nisan tarihleri arasında belirli gezegen pozisyonları nedeniyle kritik olacağını söylemişti. 25 Nisan 2015’te Nepal’de 7,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

“En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” listesinde bulunan Frank Hoogerbeets, 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kurdu.

Frank Hoogerbeets'in Bildiği Depremler

Deprem bilimi araştırmacısı ve gökbilimci Frank Hoogerbeets, deprem tahminleriyle tanınıyor. Hoogerbeets’in bu tahminleri, tamamen gezegenlerin konumları ve hareketleri üzerine kurulu. Hoogerbeets, 2002 yılında Ditrianum adlı bir site kurarak depremle ilgili araştırmalarını bu platformda paylaşmaya başladı.

Avustralya’nın en iyi gökbilimciler listesinde üçüncü sırada yer alan Hoogerbeets, Türkiye'de yaşanan birçok depremi önceden tahmin etti. Bu depremlerden biri, 2023 yılında Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.4 büyüklüğündeki depremdi. Bu depremi iki gün önce sosyal medya hesabından duyurarak dikkatleri üzerine çekti.

Hoogerbeets’in önceden tahmin ettiği diğer depremler arasında; 2015'te Nepal'de, 1999'da Türkiye'de ve 2023'te gerçekleşen depremler yer alıyor. Bu tahminlerini, belirli gezegen pozisyonları ve bu pozisyonların kritikliği üzerinden yapıyor.

Frank Hoogerbeets’in bu yaklaşımı, deprem tahminlerinde yeni bir yöntem sunuyor. Ancak, bu yaklaşımı bilim dünyası tarafından kabul görmüyor ve eleştiriliyor. Hoogerbeets’in depremleri önceden tahmin edebilmek için gezegenlerin konumları ve hareketleri arasındaki geometrik ilişkileri kullandığı belirtiliyor. Bu yöntem, Dünya'nın manyetik alanının ve tektonik plakalarının bu gezegen hareketlerinden etkilendiği ve dolayısıyla depremlerin önceden belirlenebileceği iddiasına dayanıyor. Ancak, bu iddia bilim insanları tarafından kabul görmüyor ve Hoogerbeets’in tahminlerinin doğru çıkma oranı oldukça düşük görülüyor. Bu durum, Hoogerbeets'in tahmin metodunun ne kadar etkili olduğu konusunda soru işaretleri yaratıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103004/frank-hoohgerbeets-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.