TSK K.Irak’ta 22 hedefi imha etti

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri), Irak’ın kuzeyinde düzenlediği hava harekatında 22 hedefi imha etti. Çok sayıda teröristin öldüğü bilgisi verildi.
Mevlüt Peker
|
04 Ekim 2023, Çarşamba - 20:43
TSK K.Irak’ta 22 hedefi imha etti

MSB’den (Milli Savunma Bakanlığı) yapılan açıklamada, kahraman Türk ordusunun Irak'ın kuzeyinde düzenlediği hava harekatında 22 hedefin imha edildiği, bölücü terör örgütü mensubu çok sayıda teröristin ise etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya platformu X’teki kurumsal onaylı @tcsavunma hesabından yapılan paylaşımda, açıklama metni görsel olarak kullanıldı ve paylaşımın yazı alanına “Devam!” ifadesi konuldu. Dünkü 16 hedefin yerle bir edildiği hava harekatına ilişkin bilgi paylaşımında ise “İnlerinde vurmaya devam!” denilmişti.

MSB’nin bilgilendirme paylaşımındaki görselde yer alan açıklama metninde şu ifadelere yer verildi:

“PKK/KCK ve diğer terörist unsurlarını etkisiz hâle getirerek Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 4 Ekim 2023 saat 19.00'da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 22 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekât sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103369/tsk-kirakta-22-hedefi-imha-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.