Bahçelievler’deki patlama! Kaza değil, kasıt!

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği doğal gaz patlamasıyla ilgili itfaiye raporu “kaza değil, kasıt var” dedi. Raporda, ocağa bağlanan gaz hortumunun kesici aletle kasıtlı kesilmesi sebebiyle gazın sızdığı, açık ateş kaynağıyla temas edince patlama olduğu bildirildi.
Mevlüt Peker
|
05 Ekim 2023, Perşembe - 18:38
Bahçelievler’deki patlama! Kaza değil, kasıt!

Bahçelievler'de meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı patlamanın nedeniyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından bir rapor hazırlandı. Bu raporda, patlamanın sebebinin kasıtlı bir eylem sonucu doğal gaz hortumunun kesilmesi olduğu belirtildi.

28 Eylül'de Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'nde bir apartmanda gerçekleşen patlamaya dair detaylar raporda yer aldı. Elektrik şalterinin açık olduğu, ancak elektrikle ilgili bir yanma izine rastlanmadığı bilgisi verildi.

Raporda, binanın doğal gaz tesisatında herhangi bir risk oluşturacak bir durumun olmadığına dikkat çekilirken, mutfakta bulunan doğal gaz vanasının açık olduğu ve bu vanaya bağlı hortumun kopuk olduğu belirtildi. Ayrıca, patlama sonrası sokağa düşen ocakta yapılan incelemelerde, ocak beklerinin açık olduğu ve hortumda kesici bir alet izine rastlandığı ifade edildi.

Bölgedeki güvenlik kameralarının incelendiği, ancak patlama anını gösteren bir kamera kaydına ulaşılamadığı belirtildi.

Raporda son olarak, "Mutfaktaki gaz hortumunun kesici bir aletle bilinçli bir şekilde kesildiği, bu sebeple ortama sızan gazın bir ateş kaynağıyla teması sonucu patlamaya neden olduğu anlaşılmıştır. Bu patlama, binanın duvarlarını yıkmış, çevredeki yapıları da zarar vermiştir. Patlamanın şiddetiyle yangın, dairenin içerisine yayılmıştır." şeklinde bilgi verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103535/bahcelievlerdeki-patlama-kaza-degil-kasit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.