Prozac nedir ve ne için kullanılır?

Özellikle depresyon hastalığının tedavisinde yaygın olarak kullanılan antidepresanlardan biri olan Prozac nedir ve ne için kullanılır? İşte cevabı...
Hande Akyol
|
06 Ekim 2023, Cuma - 15:12
Prozac nedir ve ne için kullanılır?

Prozac, aktif bileşeni fluoksetin olan bir antidepresan çeşididir. Bu ilaç depresyon, yaygın anksiyete bozukluğu, obsesif-kompulsif bozukluk (OKB), bulimia nervoza ve panik bozukluk gibi çeşitli psikiyatrik bozuklukların tedavisinde kullanılır. 

Prozac, bir selektif serotonin geri alım inhibitörü (SSRI) olarak sınıflandırılır. Serotonin, beynin duygu durumu, uyku düzenlemesi, iştah kontrolü ve diğer birçok işlevini düzenleyen bir kimyasaldır.

Etkileri nelerdir?

Prozac, serotonin seviyelerini artırarak beyindeki kimyasal dengesizlikleri düzeltmeye yardımcı olur. Bu da depresyon gibi durumları hafifletmeye ve semptomları kontrol etmeye yardımcı olabilir.

Ancak Prozac ve benzeri ilaçlar reçete gerektiren güçlü ilaçlardır ve mutlaka bir sağlık profesyonelinin gözetiminde kullanılmalıdır. Ayrıca, ilaçların kullanımı sırasında olası yan etkiler ve riskler hakkında doktorla ayrıntılı bir şekilde konuşulması şarttır. İlaç kullanımı, kişinin özel durumuna bağlı olarak değişebilir ve bu nedenle ilaç kullanmadan önce bir doktora danışmak oldukça önemlidir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103670/prozac-nedir-ve-ne-icin-kullanilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.