F1 Katar Grand Prix'sinin şampiyonu Max Verstappen!

F1'de (Formula 1) peş peşe 3. defa dünya şampiyonluğunu elde eden Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen, F1 Katar Grand Prix'sinin şampiyonu oldu.
Mevlüt Peker
|
08 Ekim 2023, Pazar - 23:02
F1 Katar Grand Prix'sinin şampiyonu Max Verstappen!

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 18. etabı olan Katar Grand Prix'si, Lusail şehrindeki 5,419 kilometrelik pistte gerçekleşti. Bu heyecan dolu yarışta, Verstappen birinci sırayı alarak zafere ulaştı.

McLaren takımının Avustralyalı pilotu Oscar Piastri ikinciliği elde ederken, takım arkadaşı Lando Norris podyumun üçüncü basamağında yer aldı.

Ferrari'nin sürücüsü Carlos Sainz, aracında meydana gelen yakıt sistemi sorunu sebebiyle yarışa katılamazken, Mercedes'in pilotları George Russell ve Lewis Hamilton, yarışın ilk turunda yaşadıkları temas sonucu yarış dışı kaldı.

Bu kazayla ilgili olarak Hamilton, "Olayı tekrar izledim ve bu tamamen benim hatamdı. Ekibime ve George'a özür borçluyum." şeklinde konuştu.

Dün Katar'da gerçekleşen sprint yarışında elde ettiği puanlarla, kalan 6 Grand Prix'de rakiplerinin yakalayamayacağı bir puan avantajı elde eden Verstappen, şampiyonluk tahtını garantiledi.

Bu sezon içerisinde, Red Bull'un başarılı pilotu Max Verstappen 14 yarış kazanırken, takım arkadaşı Sergio Perez 2, Ferrari'nin sürücüsü Carlos Sainz ise 1 zafer elde etti. Sezonun altıncı yarışı olan Emilia-Romagna Grand Prix'si, kötü hava şartları nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Şampiyonanın bir sonraki ayağı olan ABD Grand Prix'si, 22 Ekim'de start alacak.

F1 Katar Grand Prix'si sonrası pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şu şekilde oluştu:

Pilotlar

1. Max Verstappen (Hollanda): 433 puan

2. Sergio Perez (Meksika): 224

3. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 194

4. Fernando Alonso (İspanya): 183

5. Carlos Sainz (İspanya): 153

Takımlar

1. Red Bull: 657

2. Mercedes: 326

3. Ferrari: 298

4. Aston Martin: 230

5. McLaren: 219

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103995/f1-katar-grand-prixsinin-sampiyonu-max-verstappen
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.