Türkiye Euro 2032'de ev sahibi olacak!

Euro 2032 turnuvasına dair yeni bir gelişme yaşandı. İddiaya göre Euro 2032’nin Türkiye ve İtalya’nın ortaklığıyla düzenleneceği belirtildi. Türkiye’den resmi açıklamanın yarın yapılması beklenirken İtalyan basını Türkiye ve İtalya ortaklığında Euro 2032’nin düzenleneceğini açıkladı.
Büşra Bayrak
|
09 Ekim 2023, Pazartesi - 13:21
Türkiye Euro 2032'de ev sahibi olacak!

Daha evvel Avrupa Şampiyonasına 7 kez aday olmasına rağmen Türkiye ev sahipliği hakkını elde edememişti. Euro 2032 turnuvasına dair yeni bir haber geldi ve Türkiye İtalya ile ortak olarak Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapılacağı duyuruldu. 

Türkiye ve İtalya Euro 2032'ye ev sahipliği yapacak

UEFA tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmasa da 10 Ekim 2023 Salı günü yapılacak açıklamanın kulis bilgisine göre 2032 EURO (Avrupa Futbol Şampiyonası) ev sahipliği için Türkiye’nin adaylık süreci ve önceki adaylık başvuruları ele alındı. 

Görüşmelerin ardından Türkiye’nin 2032 yılında İtalya ile birlikte Avrupa Futbol Şampiyonası için büyük bir organizasyon düzenleyecek.

EURO 2032 için yalnızca Türkiye ile İtalya başvuruda bulunmuş ve Temmuz ayında iki ülkenin federasyonlarının arasındaki anlaşma ile ortak aday olma kararı alınmıştı.

Servet Yardımcı:" Harika bir organizasyon olacağına inanıyorum"

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı konuya ilişkin yaptığı açıklamada,” EURO 2032'ye ev sahipliği adaylığı için son başvuru tarihi geçen sene sonunda bitti. Bu nedenle EURO 2032 için Türkiye ve İtalya ortaklığından başka aday olmayacak. Türkiye ve İtalya'nın ev sahipliğindeki turnuva en güzel Avrupa Şampiyonası olacaktır. Harika bir organizasyon olacağına inanıyorum” dedi.

İtalyan basını da Türkiye ve İtalya ortaklığının EURO 2032'yi düzenleyeceğini açıkladı.

Nihai karar, İsviçre’nin Nyon kentinde 10 Ekim Salı günü gerçekleşecek UEFA Yönetim Kuurlu Toplantısının ardından resmi olarak duyurulacak.

İki ülkenin federasyon heyetleri bir araya gelerek son sunumlarını gerçekleştirecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104070/turkiye-euro-2032de-ev-sahibi-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.