Kan donduran görüntüler! Zikir adı altında 4-5 yaşındaki çocuklara şiş soktular

Şanlıurfa’da bir tarikata ait olduğu iddia edilen zikir görüntülerinde 4-5 yaşlarındaki çocukların vücutlarına şiş soktukları görüntüler Türkiye’nin gündemine oturdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olayla ilgili çalışma başlatarak çocukları devlet koruması altına aldı.
Büşra Bayrak
|
09 Ekim 2023, Pazartesi - 18:46
Kan donduran görüntüler! Zikir adı altında 4-5 yaşındaki çocuklara şiş soktular

Son günlerde sosyal medyada büyük tepkilere yol açan bir tarikatın sözde zikir görüntüleri dehşete düşürdü.  

Şanlıurfa’da çekildiği belirtilen görüntülerde küçük yaştaki çocukların karınlarına zikir adı altında şiş sokulduğu anların bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti.  

Çocukların karnına şiş soktular

Görüntülerde şeyh adı verdikleri tarikatın önde gelen isimlerinin 4-5 yaşlarındaki çocukların karnına şiş sokup çıkarttığı çıkarttıktan sonra şişi yalayıp bir diğer çocuğun karnına soktuğu görüldü.

Akıllara durgunluk veren o anların sosyal medyada büyük tepkilere neden olmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruma el koyarak çocukları koruma altına aldı.

Bakanlık açıklamasında, olayın öğrenilmesinin hemen ardından Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekiplerinin ivedilikle harekete geçerek olayın gerçekleştiği iddia edilen adrese intikal ettiği belirtildi.

Hukuki süreç başlatıldı

Bakanlık tarafından olaya karışan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan incelemeler neticesinde haberlere ve paylaşımlara konu olan çocuklar devlet koruması altına alınmıştır. Koruma altına alınan çocuklara yönelik uygun hizmet modelleri uzman personelimiz tarafından yürütülmektedir. Çocukların üstün yararı ilkesince söz konusu görüntülerle ilgili Şanlıurfa Sulh Ceza Hakimliğine erişim engelleme talebinde bulunulmuştur. Bakanlığımız davaya müdahil olarak suçluların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin en yakın takipçisi olacak."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104147/kan-donduran-goruntuler-zikir-adi-altinda-4-5-yasindaki-cocuklara-sis-soktular
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.