NATO: İsrail'in karşılığı orantılı olmalı

NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İsrail'in vereceği karşılığın orantılı olmasını bekliyorum." dedi.
Mevlüt Peker
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 19:58
NATO: İsrail'in karşılığı orantılı olmalı

NATO'nun başındaki isim Jens Stoltenberg, İsrail'e yönelik Hamas saldırıları sonrasında İsrail'in vereceği tepkinin dengeli olması gerektiğini vurguladı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Stoltenberg, İsrail-Filistin arasındaki gerilimin bölgesel bir çatışmaya dönüşüp dönüşmeyeceği konusundaki soruları yanıtladı.

Stoltenberg, geçtiğimiz hafta sonu İsrail'in terörist saldırılara maruz kaldığını ve bu saldırılarda sivillerin hayatını kaybettiğini belirtti. Ayrıca, İsrail'in terör saldırılarına karşı kendini koruma hakkının olduğunu ifade etti.

Stoltenberg, "İsrail'den, verdiği tepkinin dengeli olmasını ve sivillerin zarar görmemesi için gereken hassasiyeti göstermesini umuyorum." şeklinde konuştu.

Bölgedeki mevcut gerilimi fırsat bilen ülkelerin bu durumu istismar etmemesi gerektiğini belirten Stoltenberg, ABD'nin bölgedeki askeri varlığını güçlendirdiğini de hatırlatarak, "Bu adım, olası bir tırmanışı engelleme amacı taşıyan kuvvetli bir mesajdır." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104539/nato-israilin-karsiligi-orantili-olmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.