Nexium nedir ve ne için kullanılır?

Mide rahatsızlıklarında sıklıkla tercih edilen Nexium nedir ve ne için kullanılır? Detaylar haberimizde...
Hande Akyol
|
12 Ekim 2023, Perşembe - 19:26
Nexium nedir ve ne için kullanılır?

Nexium, gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) ve diğer mide asidi ile ilişkili durumların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. 

Nexium'ün etken maddesi olan esomeprazol, bir proton pompa inhibitörüdür (PPI). Bu ilaç, mide asidini azaltarak mide yanması, özofajit ve diğer mide asidi ile ilişkili rahatsızlıkların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.

Nexium ayrıca aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:

  1. Peptik ülserler: Mide veya onikiparmak bağırsağının iç yüzeyinde oluşan ülserlerin iyileştirilmesine yardımcı olabilir.
  2. Helikobakter pylori eradikasyonu: Helikobakter pylori adı verilen bir bakterinin neden olduğu mide ülserlerinin tedavisinde diğer ilaçlarla birlikte kullanılabilir.
  3. Zollinger-Ellison sendromu: Bu nadir bir durumda mide asidinin aşırı üretildiği bir rahatsızlığı tedavi etmek için kullanılabilir.

Nexium, doktorun önerdiği şekilde ve dozajda kullanılmalıdır. İlaç hakkında daha fazla bilgi almak ve kullanmadan önce doktorla görüşmek önemlidir. Çünkü her ilaç gibi Nexium'ün de yan etkileri ve kontrendikasyonları olabilir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104654/nexium-nedir-ve-ne-icin-kullanilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.