Ümit Özdağ:​ Filistin Türk milletinin davası değildir"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Bakırköy Tarık Akan Konferans Salonu'nda gençlerle bir araya geldi. Filistin sorusu yöneltildiği Özdağ: Filistin Türk milletinin davası değildir" dedi.
Ankara Masası
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 14:36
Ümit Özdağ:​ Filistin Türk milletinin davası değildir"

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Partisinin İstanbul gençlik kollarınca düzenlenen Bakırköy Tarık Akan Konferans Salonu'nda  Zafer Gençlik Akademisi'nin ilk dersinde yaptığı konuşmasında b ütün illerde her yaştan gencin katılabileceği eğitim sürecini başlattıklarını söyledi.

Türk milletinin 1058'den 1918'e kadar birleşik Avrupa kıtasına ve Hristiyan medeniyetine karşı tek başına İslam'ın kılıcı ve kalkanı olduğunu vurgulayan Özdağ, 1. dünya savaşında "Türk milletinin canını, Türk kanını, Türk milletinin malını bu dünyayı savunmak için sonuna kadar harcadık. Bir defa 1914'te yardım istedik, alamadık" diye konuştu.

"Filistin Türk milletinin davası değildir"

Edinilen bilgilere göre Özdağ, kendisine "Gelin, birlikte gidip Filistin'e savaşalım" denilmesi halinde konuya dair yaklaşımlarını anlattı. 

Ümit Özdağ, "Filistin davası, İslam davası değildir. Filistin davası, Türk milletinin davası değildir. Filistin davası, Filistinli Arapların davasıdır. Filistin davası, nasıl İslam davası olsun? Filistin Kurtuluş Örgütünün içerisinde Filistinli Hristiyanlar da var, Filistinli ateistler de var, Filistinli Müslümanlar da var. Bu, bir dini dava değil bir milli davadır. Biz, Filistin'i vermemek için Hristiyan ordusuyla savaştık. O zaman yanımızda değildiniz. Öte yandan Kudüs meselesini bir Arap, Filistin davasından ayrı görürüz. Zafer Partisi olarak ve Kudüs'ü de İsrail'in başkenti olarak kabul etmeyiz." diye konuştu.

ZP Başkanı Özdağ konuşmasının devamında "Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük yapan sadece İstiklal Harbi'ni kazanan ordunun komutanı olması değildir"  Atatürk'ün Türk milletini 155 sene süren bir mağlubiyetin ardından savaşıp kazanmaya ikna etmesidir dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105238/umit-ozdag-filistin-turk-milletinin-davasi-degildir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.