Devlet Bahçeli'den İsrail'e çok sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail saldırılarına çok sert tepki gösterdi. Bahçeli “ Bugün Kudüs nöbeti bizdedir” dedi. Devlet Bahçeli partisinin Meclis grubunda Hamas İsrail çatışmasından, Irak ve Suriye tezkeresine, Anayasa Mahkemesi’nin HDP kapatma davasına kadar pek çok konuda görüşlerini dile getirdi.
Ersin Küçükbarak
|
17 Ekim 2023, Salı - 13:12
Devlet Bahçeli'den İsrail'e çok sert tepki

MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grubundaki konuşmasında Gazze’ye bomba yağdıran İsrail’e tepki gösterdi.

Fosfor bombası tepkisi

İsrail’in yasaklı fosfor bombası kullandığına ilişkin kanıtlar olduğuna işaret eden Bahçeli, Gazze'de toplu katliam yapıldığını söyledi.

 Bahçeli, insan hakları savunucularına "Şakşakçılar nereye sindiniz? " diye seslendi.

“Toplu katliam yapılıyor” vurgusu

Kudüs ve Gazze’nin ağladığını samimi Müslümanların feryat ettiğini belirten Bahçeli, “Mescid-i Aksa bu sebeple hüzünlü, Kudüs İslam'dır ve Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. Kudüs gitti demekle gitmez, düştü demekle düşmez. Sanmasınlar sadece Kudüs, Gazze İslam'dır. Buraların taşı, dağı, kurdu, toprağı İslam'dır, koruyucusu Allah'tır” dedi.

Devlet Bahçeli, “Bebeklerin ağzında emzik değil yara izi, süt değil kan lekesi vardır. Ağır yaralanan anne ve hareketsiz yatan yavrunun görüntüleri herkesi dağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Cinayetlere ses çıkarmayanların suç ortağı olacaklarının altını çizen Bahçeli, Gazze’nin adeta toplama kampına dönüştüğü ve toplu katliam yapıldığını vurguladı.

"İnsan hakları neredesiniz?”

“Yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayan, insan hakları neredesiniz? Gazze'nin çığlıklarına kulak tıkayanlara 'insan' demek mümkün müdür. Şakşakçılar nereye sindiniz?” şeklinde konuşan Bahçeli, “Bu zillete ve zulme nereye kadar tahammül edilecektir? Müslüman Türk milleti oraya giderse olacakları hesap eden bir akıl sahibi karşımıza çıkacak mıdır?” diye sordu.

MHP lideri Bahçeli, İsrail'in olduğu gibi Hamas’ın da sivilleri katletmesine karşı olduklarını ifade etti.

Bahçeli konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklendi.

Devlet Bahçeli şöyle konuştu:

Kılıçdaroğlu'na 'tezkere' yanıtı

“Gördüğüm kadarıyla CHP Genel Başkanı sorduğu sorularının doğru ve isabetinden daha çok laf olsun torba dolsun derdindedir, boşa sallayıp acaba dolu tutar mıyım çabasındadır. Çalı dibinde çadır kurmanın çabasındadır, çalı dibinde çadır kurmanın merakındadır. Geçen haftaki grup toplantısında bize sorular yöneltmiş Allah var ya pek ciddiye almadım çünkü sorular iyi hazırlanmamış hepsi de baştan sağma. Sayın Kılıçdaroğlu onu bırak bugün görüşülecek Suriye ve Irak tezkeresine ne diyeceksin? Onu söyle. Evet mi hayır mı oyu kullanacaksın bunu açıkla. Sudan bahanelere sığınma nerede sorduğunu göster Türkiye’nin milli güvenliğine yönelik ayrılıkçı hareketlere destek misin değil misin? Söyle de duyalım. Terör tehdidi ve güvenlik riskine karşı uluslar arası hukuk çerçevesinde gerekli her türlü tedbirin alınmasından yana mısın değil misin? Paylaş da bilelim. Irak ve Suriye’deki tüm terör örgütlerinden ülkemize bundan sonrada yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek ve kitlesel göç gibi diğer muhtemel risklere karşı milli güvenliğimizin idame ettirilmesinin yanında mısın değil misin? İtiraf et de ederini giderini öğrenelim. Bu çerçevede Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektirdiği taktirde terör örgütlerine sınır ötesi hareket ve müdahalede bulunmak maksadıyla yabancı ülkelere gönderilmesine destek misin değil misin? Bir zahmet açıklığa kavuştur da duruşunu görelim. Bak sayın Kılıçdaroğlu sen de iyi biliyorsun ki Türkiye’ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır çiğnenmesi gerecek bir bedenimiz vardır onlarda vatana millete bin defa feda olsun.”

“HDP ve devamındaki partiler derhal kapatılmalı”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nden çıkan HDP kararları ve yüksek mahkemenin tutumunu da eleştirdi.

HDP hakkındaki kapatma davasındaki gecikmeyi eleştiren Bahçeli, HDP’nin YSP adıyla seçimlere girmesini de “Türk adaletiyle alay etmek” olarak niteledi.

AYM başkanı ve üyelerine seslenen Devlet Bahçeli, “Olan biten rezaletleri ne zaman görmeyi aklınızdan geçiriyorsunuz? Gecikmiş adalet adalet değildir bu gerçeği bilmiyor musunuz? AYM’nin Kandil ile köprü kurması, teröristleri arkalaması hukuk onuruyla, demokrasiyle kesinlikle bağdaşmayacaktır” dedi.

Devlet bahçeli, HDP ve devamında kurulan hangi parti varsa derhal kapatılması gerektiğini dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105381/devlet-bahceliden-israile-cok-sert-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.