Milli yas nedeniyle kültür sanat etkinlikleri iptal

İsrail’in Gazze’de 471 kişinin ölümüne neden olan “el-Ehli Baptist Hastanesi saldırısı” sonrası ilan edilen 3 günlük milli yas sebebiyle kültür sanat etkinlikleri iptal edildi.
Mevlüt Peker
|
18 Ekim 2023, Çarşamba - 21:49
Milli yas nedeniyle kültür sanat etkinlikleri iptal

Cumhurbaşkanlığı'nın kararıyla, İsrail'in Gazze'deki sivil halka yönelik saldırıları sonrasında Türkiye genelinde "3 günlük milli yas" ilan edildi. Bu kararın ardından birçok kültürel etkinlik ve organizasyon ertelendi.

Devlet Opera ve Balesi, "Gazze'de İsrail'in sivil halka yönelik düzenlediği saldırı sonucu birçok Filistinlinin yaşamını yitirmesi üzerine, 18-20 Ekim arasında gerçekleştirilmesi planlanan tüm gösterilerimiz iptal olmuştur." şeklinde bir duyuru yaptı.

Devlet Tiyatroları da benzer bir açıklama ile, "Gazze'de yaşanan trajik olaylar nedeniyle ülkemizde 3 günlük milli yas ilan edilmiştir. Bu süre zarfında tüm etkinliklerimizi askıya almış bulunuyoruz. Ayrıca, 19 Ekim'de yapılması planlanan Kayseri Devlet Tiyatrosu açılış töreni 26 Ekim'e ertelenmiştir." bilgisini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, "Gazze'de gerçekleşen acı olaylar nedeniyle 18-19-20 Ekim'de İBB Kültür mekanlarında yapılması planlanan konserler ileri bir tarihe alınmıştır." ifadesini kullandı.

Ayrıca, Enka Sanat'ta bugün gerçekleştirilmesi planlanan "Cumhuriyet Turnesi: Ayşedeniz" ve 20 Ekim'de sahne alması beklenen Güvenç Dağüstün ve Burçin Büke konserleri de ileri bir tarihe taşındı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105609/milli-yas-nedeniyle-kultur-sanat-etkinlikleri-iptal
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.