AB "vize serbestisi" uygulamasını sıkılaştırıyor

Avrupa Birliği Komisyonu vize serbestisi politikasını sertleştiriyor. Üye ülkeler vize serbestisi uygulamasını askıya alabilmek için daha geniş ve esnek gerekçeler gösterebilecek.
Ankara Masası
|
19 Ekim 2023, Perşembe - 12:45
AB "vize serbestisi" uygulamasını sıkılaştırıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, son dönemde dünyada yaşanan göç hareketlerinin artması ile yeni kararlar alıyor.
AB Komisyonu vize serbestisi politikasını sertleştiriyor.

Komisyondan konuya ilişkin açıklama geldi.

Vizesiz seyahat etmenin kötüye kullanılması durumlarını inceleyeceklerini belirtilen açıklama şu şekilde,

"Gelişen jeopolitik bağlam, vizesiz seyahatle bağlantılı yeni zorlukları da beraberinde getirdi. Bu nedenle, AB'nin vizesiz seyahatin kötüye kullanılması durumlarını ele alacak donanıma sahip olması büyük önem taşıyor."


Örnek olarak "Avrupa Birliği'nin vize politikasıyla uyum eksikliği nedeniyle artan düzensiz göç, vizesiz ülkelerdeki yatırımcıların vatandaşlık programları veya göçmenlerin devlet destekli araçsallaştırılması gibi hibrit tehditler" gösterildi.

Alınan yeni kararlara göre, Avrupa Birliği ülkeleri vize serbestisi uygulamasını askıya alabilmek için daha geniş ve esnek gerekçeler öne sürebilecek.

" Vizesiz seyahat böyle kullanılmamalı"

Vizesiz seyahat uygulamasının amacının dışına çıktığını belirten AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, "geçen sene AB'ye vizesiz seyahat uygulamasının bulunduğu üçüncü ülkelerden yaklaşık 150 bin kişinin sığınma başvurusu yaptığını bildirdi ve "Vizesiz seyahat böyle kullanılmamalı." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105694/ab-vize-serbestisi-uygulamasini-sikilastiriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.