Pilot yolcu uçağını düşürmeye çalıştı

ABD’li bir pilot, Alaska Havayolları’nın 2059 sayılı uçuşu esnasında uçağı düşürmeye çalıştığı değerlendirilerek tutuklandı.
Mevlüt Peker
|
23 Ekim 2023, Pazartesi - 23:10
Pilot yolcu uçağını düşürmeye çalıştı

Bir yolcu uçağını düşürme girişiminde bulunduğu iddia edilen pilot ABD'de gözaltına alındı. 44 yaşındaki Joseph David Emerson isimli pilot, Alaska Havayolları'na ait Everett'ten San Francisco'ya seyahat eden 2059 sefer sayılı uçuşta bu eylemi gerçekleştirmeye çalıştığı gerekçesiyle tutuklandı.

Motorları durdurma girişimi

Alaska Havayolları'ndan yapılan açıklamaya göre, Emerson'un "uçağın motorlarını durdurma" çabasında bulunduğu, ancak diğer iki pilotun hızla müdahale ederek onu etkisiz hale getirdiği kaydedildi. Uçağın mürettebatı, yaşanan bu olayı hemen Hava Trafik Kontrol Bürosu'na bildirdi. Bir pilotun, "Motorları durdurmaya çalışan şahsı etkisiz hale getirdik, şu anda kontrol altında" şeklinde rapor verdiği belirtildi.

Uçakta 83 yolcu bulunuyordu

O sırada uçakta toplamda 83 kişi bulunmaktaydı. Zanlı Emerson'un uçağı kullanmadığı, fakat kokpitte kaptan pilot ve yardımcı pilotla birlikte olduğu belirtildi. Yaşanan bu olayın ardından uçak, Oregon'daki Portland şehrine acil iniş gerçekleştirdi.

Emerson, polise teslim edildi ve 83 kez "cinayete teşebbüs", 83 kez "bireyleri tehlikeye atma" ve "hava aracına zarar verme" suçlamalarıyla karşılaştı. Şu an için Multnomah Gözaltı Merkezi'nde tutulduğu bilgisi paylaşıldı.

FBI soruşturma başlattı

Portland Polis Teşkilatı ve FBI, olayı derinlemesine incelemeye aldı. FBI, yaşanan olayın herhangi bir tehlike oluşturmadığını ve seyahatin güvenli bir şekilde devam ettiğini belirtti. Olayın şokunu atlatan yolcular, başka bir uçakla San Francisco'ya doğru yola çıktı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2106416/pilot-yolcu-ucagini-dusurmeye-calisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.