İsrail'e bir negatif not daha...

Standard & Poor's (S&P) tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in kredi notu "AA-" olarak teyit edildi, ancak not görünümü jeopolitik riskler nedeniyle "durağan"dan "negatif"e çevrildi.
Ankara Masası
|
25 Ekim 2023, Çarşamba - 05:56
İsrail'e bir negatif not daha...

Kuruluştan yapılan açıklamada, İsrail'in uzun ve kısa vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notlarının "AA-/A-1+" olarak teyit edildiği bildirildi. Ancak ülkenin kredi notu görünümünün "durağan"dan "negatif"e çevrildiği açıklandı.

S&P'nin açıklamasına göre İsrail'in kredi notu teyit edilirken, kredi notu görünümü "durağan"dan "negatif"e çevrildi.

Bu negatif görünümün, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bir alana yayılma riskini veya İsrail'in kredi ölçümlerinin beklenenden daha olumsuz etkilenme riskini yansıttığı belirtiliyor.

Şu an için S&P, çatışmanın Gazze merkezli olduğunu ve 3 ila 6 aydan fazla sürmeyeceğini varsaysa da, çatışmanın daha geniş bir alana yayılma ve bu durumun İsrail ekonomisi ve güvenliği üzerinde daha belirgin etkilere yol açma riski bulunuyor.

Açıklamada ayrıca, İsrail ekonomisinin 2023'ün dördüncü çeyreğinde üçüncü çeyreğe göre yüzde 5 daralacağı ve 2024'ün başlarında toparlanmasının beklendiği ifade ediliyor.

Bu daralmanın, güvenlikle ilgili aksamalar, iş faaliyetlerinin azalması, yedek askerlerin sayısının artması, turizm sektörünün olumsuz etkilenmesi ve daha geniş bir güvenlik krizi gibi faktörlerden kaynaklandığı ifade ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2106587/israile-bir-negatif-not-daha
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.