Fukuşima'daki tahliye denetleniyor!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), Fukuşima Dai-içi Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) biriken radyoaktif özellikli işlenmiş atık suyun okyanusa tahliyesi için ilk güvenlik incelemesine başladı.
Ankara Masası
|
25 Ekim 2023, Çarşamba - 08:59
Fukuşima'daki tahliye denetleniyor!

UAEA heyeti, Tokyo ziyaretleri sırasında, Japonya hükümeti, santral işleticisi TEPCO ve Japonya Nükleer Düzenleme Kurulu (NRA) yetkilileri ile santralden atık suyun tahliyesinin ilerleyişi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Heyete liderlik eden UAEA yetkilisi Gustavo Caruso, açıklamasında, "uluslararası standartlara dayalı bağımsız, tarafsız ve bilime dayalı" güvenlik incelemesi sırasında, planın güvenilirliğinin değerlendirileceğini belirtti.

İngiltere, Rusya, Güney Kore ve Çin dahil 11 farklı ülkeden uzmanların yer aldığı UAEA heyeti, Japonya ziyaretleri sırasında Dai-içi NGS'yi denetlemeyi ve NGS'deki atık suyun tahliye sürecini gözlemlemeyi amaçlıyor. Bu faaliyetler, hafta sonuna kadar devam edecek.

Santral işletmecisi Tokyo Electric Power'ın (TEPCO) açıklamasına göre, tahliye sürecinin ilk evresi 24 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında tamamlanmış, ikinci evresi ise 5-23 Ekim tarihleri arasında tamamlanmıştı.

TEPCO, ikinci evrede 7 bin 800 ton suyun tahliye edildiğini belirtmiş ve deniz suyu numunesi sonuçlarının güvenlik standartlarına tam olarak uygun olduğunu bildirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2106593/fukusimadaki-tahliye-denetleniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.