Mesut Doğan'dan 'İsrail- Filistin' çatışmasına ilişkin önemli açıklamalar!

Saadet Partili Mesut Doğan, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaya ilişkin, "Bugün İsrail’e karşı mücadele eden bir Hamas, El- Fetih, Halkların Cephesi gibi bütün grupların vermiş olduğu mücadele 100 yıl önce bu ülkede atalarımızın vermiş olduğu Kuva-i Milliye mücadelesidir." dedi. Doğan, Hamas'ın siyasi bir parti olduğunu da sözlerine ekledi.
Ecem Çetin
|
25 Ekim 2023, Çarşamba - 14:58
Mesut Doğan'dan 'İsrail- Filistin' çatışmasına ilişkin önemli açıklamalar!

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların 19. günü... 

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı Operasyonuna İsrail'in tepkisi sert oldu.

Gazze'ye bombalı saldırılar başlatan İsrail, 17 Ekim'de de Gazze'deki bir hastaneye yönelik alçakça bir saldırı gerçekleştirdi. 

Saldırıda, 500'e yakın masum Filistinli yaşamını yitirdi. 

İsrail'in saldırısına çok sayıda tepki geldi. 

İsrail ve Filistin çatışmasına ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, Ankara Masası Gündem Özel yayınına konuk olan Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, yaşananlara dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"Vatanlarını işgal eden İsrail’e karşı mücadele eden insanlar var"

Zihinsel olarak bir kargaşa'nın oluştuğunu ifade eden Doğan, “Sanki orada bir İsrail devleti var. İsrail devletinin  bir parçası bünyesinde de Filistinliler yaramazlık yapıyor, o yaramazlık yapan Filistinlileri de terbiye etmeye çalışan bir İsrail varmış gibi. İsrail diye bir devlet yok ki orada. Orası Filistinlilerin. Filistinlilerin vatanı. Ve o vatanlarını işgal eden İsrail’e karşı mücadele eden insanlar var.” dedi. 

Mesut Doğan, şöyle devam etti; 

"Tarihimize yönelik yapılabilecek en büyük ihanettir"

En üzüldüğüm hadiselerden bir tanesi de şu; Çeşitli bahaneler üretiliyor. Bugün bu yaşanan olaylardan yola çıkılarak, ‘Hamas’ta yanlış yapmış. Filistinlilerin şu eksiği olmuş’. Bu, tarihimize yönelik yapılabilecek en büyük ihanettir. Böyle bir saçmalık olur mu?

"Filistin'in verdiği mücadele, Kuvay-i Milliye mücadelesidir."

Bugün İsrail’e karşı mücadele eden bir Hamas, El- Fetih, Halkların Cephesi gibi bütün grupların vermiş olduğu mücadele 100 yıl önce bu ülkede atalarımızın vermiş olduğu Kuva-i Milliye mücadelesidir. Farkı yok, çünkü vatanlarını savunuyorlar. Hamas bir siyasi parti. İktidara gelmiş bir siyasi parti.” 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2106669/mesut-dogandan-israil-filistin-catismasina-iliskin-onemli-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.