Kafes Operasyonu'nda gözaltılar devam ediyor...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu Kafes Operasyonu'nda yakalananların sayısı 42'ye yükseldi...
Ankara Masası
|
05 Kasım 2023, Pazar - 08:34
Kafes Operasyonu'nda gözaltılar devam ediyor...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası silahlı organize suç örgütü "Comanchero"nun çökertilmesi amacıyla gerçekleştirilen Kafes Operasyonu'nda yakalanan şüphelilerin sayısının 42'ye ulaştığını açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "suç işlemek için örgüt kurma, uluslararası uyuşturucu madde imal ve ticareti, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçlarına ilişkin yürütülen uluslararası silahlı organize suç örgütü "Comanchero" soruşturması kapsamında firari zanlılardan 5'inin daha yakalandığını duyurdu. Bu gelişmeyle Kafes Operasyonu'nda yakalanan şüphelilerin sayısı 42'ye ulaşmış oldu.

Ayrıca, gözaltına alınan zanlılardan suç örgütünün yönetici kadrosundaki Maximillian Rivkin'in, sahte bir Bulgaristan pasaportuyla "Nikolaj Ankov" adı altında başvuru yaparak Türk vatandaşlığına geçtiği ve "Cem Cansu" ismini aldığı bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca, soruşturma kapsamında firari şüphelilerden Necmi Saki'nin de kırmızı bültenle arandığı ve örgütün yöneticilerinden biri olduğu tespit edildi. Rivkin'in yanı sıra Saki'nin de uluslararası arenada yakalanması için Interpol tarafından kırmızı bülten yayınlanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108487/kafes-operasyonunda-gozaltilar-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.