MKE Ankaragücü'nden ''Lamine Diack'' hakkında açıklama

MKE Ankaragücü, Fransa'nın Ligue 1 kulüplerinden Nantes'a kiralanan Lamine Diack'tan kaynaklanan tüm gelirlerin kulübe ait olacağını açıkladı.
Ankara Masası
|
07 Kasım 2023, Salı - 05:00
MKE Ankaragücü'nden ''Lamine Diack'' hakkında açıklama

Başkent temsilcisi tarafından yapılan açıklamada, Senegalli futbolcu Lamine Diack'ın geçen yıl 25 Temmuz'da Fenerbahçe'den MKE Ankaragücü'ne 350 bin avro karşılığında transfer edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Fenerbahçe ile yapılan anlaşmada belirtilen bonservis bedeli haricinde, futbolcunun "sonraki satışından pay" gibi şarta bağlı yükümlülük içeren herhangi bir madde olmadığı vurgulandı.

Aynı açıklamada, şunlar belirtildi:

"İlgili sözleşmeden doğan yükümlülüklerin tamamı kulübümüz tarafından yerine getirilmiştir. Futbolcumuz, kulübümüzde bir sezon geçirdikten sonra 19.07.2023 tarihinde Fransa 1. Lig kulüplerinden FC Nantes'a geçici olarak 400 bin avro bedelle transfer edildi. FC Nantes ile yapılan transfer anlaşmasında, zorunlu satın alma opsiyonu ve futbolcunun sonraki satışlarından pay gibi şarta bağlanmış olan ödemeleri içeren maddeler bulunmaktadır. Yukarıda açıklanan hususlar dışında, profesyonel futbolcumuz Lamine Diack ile ilgili olarak üçüncü şahıslar veya kurumlarla herhangi bir anlaşma yapılmamıştır ve elde edilecek tüm gelirler kulübümüze aittir. Kulübümüz, transfer işlemlerini FIFA ve TFF'nin tüm kurallarına uygun olarak gerçekleştirmektedir. Talimatlara aykırı bir durumun meydana gelmesi halinde, ilgili kişilerin TFF Futbol Disiplin Talimatı'nın 'Davranış Kuralları' başlıklı 55. maddesinin 4. fıkrasına uygun olarak TFF'ye bildirimde bulunma yükümlülüğü olduğunu hatırlatırız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108768/mke-ankaragucunden-lamine-diack-hakkinda-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.