Selçuk Türkoğlu'ndan Yargıtay'ın AYM kararına tepki!

İYİ Partili Selçuk Türkoğlu, Yargıtay'ın AYM kararını tanımamasına ve üyeler hakkındaki suç duyurusuna yönelik, "​​Hukuka, anayasamıza darbedir. Ciddi bir devlet krizidir. Ülke çadır devletine döndü" dedi. Türkoğlu, bugün partisinin Yargıtay önüne giderek protesto yapacağını ifade etti.
Ecem Çetin
|
09 Kasım 2023, Perşembe - 11:15
Selçuk Türkoğlu'ndan Yargıtay'ın AYM kararına tepki!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. 

Türkoğlu, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın tahliye edilmesi yönünde verdiği kararı tanımamasına ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkındaki suç duyurusunda bulunmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

"Kabul edilemez"

Selçuk Türkoğlu, "AK Parti iktidarı toplumda bölmedik hiçbir yer bırakmamıştı. En son bunu da zaten bölmüştü ama iyice müşahhas hale getiren, bütün teamülleri, uygulamaları, etiği, hukuki temel kuralları yerle bir eden bir şekilde Sayın Uçum'un ifadesinde var Galiba, "milli yargı gayri milli yargı" diye burayı da bölüp, kutuplaştırarak sanki Anayasa Mahkemesi'nin kararını destekleyenleri muhalifler, Yargıtay'ın kararını destekleyenleri milliler olarak sınıflandırarak, bitmeyen geleneğini tükenmeyen iktidar hırsıyla birlikte bütün kurumlar onların anlayışıyla fetihçi Aslında gerçek manada işgalci anlayışını burada da göstermiş oldu. Böyle bir şey olmaz. Bu kabul edilemez. " dedi. 

Anayasa Mahkemesi'nin ülkenin anayasasının garantörü ve güvencesi olduğunu ifade eden  Türkoğlu, şöyle devam etti;

"Şimdi siz Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyorsunuz, tanımadığınız gibi parmak sallamanın ötesinde fiilen diyorsunuz ki bunlar suç işledi, bunlara da gereğini yapın, sonra yetinmiyor, Meclis'e de talimat veriyorsunuz diyorsunuz ki millet iradesinin bulunduğu gazi Meclis'e hemen hemen çabuk çabuk, benim kararı da okuyun, milletvekilliğini düşürün diyor Can Atalay'ın."

"Hukuka, anayasamıza darbedir. Ciddi bir devlet krizidir."

"O zaman biz şöyle yapalım, Meclis'i verelim, Anayasa Mahkemesi'ni verelim, bakanlıkları da bağlayalım Yargıtay üyelerine" diyen  İYİ Partili Selçuk Türkoğlu, "Bu arkadaşlar nasıl istiyorsa öyle yönetsinler. Böyle bir garabet olmaz. Bu açıkça hukuka darbedir, anayasamıza darbedir. Ciddi bir devlet krizidir. Bunu hiçbir şekilde yok sayamayız. Bunun bize yüklediği milletin bize vermiş olduğu yetkiyle yüklemiş olduğu mesele sadece muhalefet partisi olmak da değil, bu ülkede hukuk isteyen, adalet isteyen herkes için bir an önce ve acilen Anayasa Mahkemesi'ne sahip çıkmak, bu garabetin ortadan kaldırılması için tavır koymak en yüksek perdeden bu pervasızlığı da bir an önce geri iade etmek gerekir. dedi.  

"Ülke çadır devletine döndü" 

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, hem kararları hem Anayasa Mahkemesi'nin yok sayıldığını ifade ederek, "Zaten bu yenide değil. Uzun süredir bu eleştiriler hatta kapatalım kadar varan eleştiriler var. Ülke döndü, çadır devletine. Böyle bir şey olmaz. Biz buna tabii ki en yüksek perdeden tavrımızı, tepkimizi koyacağız koyuyoruz." ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti, Yargıtay'ın önünde protesto yapacak"

İYİ Parti'nin bugün Yargıtay'ın önünde olacağını aktaran Türkoğlu, şunları söyledi;

"Hepimiz orada olacağız. Milletvekilleri de orada olacak. Hem kanaatlerimizi paylaşacağız, hem protestomuzu yapacağız. "

"İktidar tarafından açıklamalar   tek adam yönetimlerinde naif de olsa kıymetli"

İktidar kanadının eski bakanlarından, yöneticilerinden sağduyulu açıklamalar gördüğünü söyleyen  Selçuk Türkoğlu, "Tek adam yönetimlerinde bu bile yani gerçekten kıymetli diye görüyorum. "Bu çatışma doğru değil, bu yapılan yanlış. Bu ülkede krize neden olur, hukuku kaldırır, güveni bitirir" diye söyleyebilmeleri bile Bence tek adam yönetimlerinde naif de olsa kıymetli. " değerlendirmesinde bulundu. 

"Bunun gereğinin yapılması lazım"

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, "Yargıtay'ın talimatı doğrultusunda Yargıtay'ın kararının okutularak Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürüleceğine ihtimal vermiyorum, bu kadarını yapamazlar, yapmamalılar diyorum. Numan Bey'in de böyle bir şey yapmayacağını düşünüyorum. Bunun gereğinin yapılması lazım." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2109117/selcuk-turkoglundan-yargitayin-aym-kararina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.