Erdoğan: Türkiye Filistinli kardeşlerinin yanındadır

"Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" paylaşımında bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, tarih boyunca olduğu gibi bugün de devleti ve milletiyle Filistinli kardeşlerinin yanındadır" vurgusunda bulundu.
Mevlüt Peker
|
29 Kasım 2023, Çarşamba - 20:01
Erdoğan: Türkiye Filistinli kardeşlerinin yanındadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu. Erdoğan, "Türkiye, tarih boyunca olduğu gibi bugün de devleti ve milletiyle Filistinli kardeşlerinin yanındadır." ifadelerini kullanarak Türkiye'nin Filistin halkına olan desteğini vurguladı.

Türkiye'nin Filistin'e yönelik yardımları ve girişimleri: Gazzeli kardeşlere insani yardım ve tedavi desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Gazzeli kardeşlere yönelik devam eden insani yardım faaliyetlerinden bahsetti. Şu ana kadar 12 uçak ve 1 gemi dolusu yardım malzemesinin El Ariş'e gönderildiğini belirten Erdoğan, 1500 ton insani yardım malzemesi taşıyan ikinci geminin yola çıktığını duyurdu. Ayrıca, kanser hastaları ve çocuklar başta olmak üzere yaralı Filistinlilerin Türkiye'ye getirilerek tedavi edildiğini ifade etti.

Sahra hastaneleri ve ateşkes girişimleri

Erdoğan, Gazze'de kurulması planlanan sahra hastanelerinin yer tespit çalışmalarının yapıldığını belirtti. Ayrıca, rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için Türkiye'nin temaslarını hızlandıracağını ve çok boyutlu girişimlerin devam edeceğini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112199/erdogan-turkiye-filistinli-kardeslerinin-yanindadir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.