“Bana Maviyi Anlat” filmi festivallerden 29 ödül aldı.

Trabzonlu film yapımcısı Fatih Zaman'ın senaristliğini yaptığı, engelli oyuncuların da başrollerini paylaştığı "Bana Maviyi Anlat" adlı sinema filmi, 10 ülkedeki çeşitli festivallerden ödül aldı.
Canan Salman
|
04 Aralık 2023, Pazartesi - 14:10
“Bana Maviyi Anlat” filmi festivallerden 29 ödül aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hayata geçirilen, Cemile Kırmızı Karadaş’ın da yönetmenliğini yaptığı "Bana Maviyi Anlat" filminin başrollerini görme engelli Fatma Tezgit ile işitme engelli Berk Aydın paylaştı.Turgay Tanülkü ve Ayşen İnci gibi tanınmış oyuncuların da yer aldığı film Nisan 2023'ten beri Romanya başta olmak üzere Fransa ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkeden, Cannes Dünya Film Festivali, Ganj Uluslararası Film Festivali ve Ponza Film Ödülleri gibi çeşitli festivallerde, farklı kategorilerde 29 ödüle layık görüldü.

Zaman, girdikleri festivallerin hepsinden ödül aldıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"29 festivalden ödül aldık. Aslında amacımız eğer fırsat verilirse görme, işitme, down sendromlular ve MS hastalarının neler yapabilecek olduklarını göstermekti. Biz de bunu başardık. Görüştüğümüz birçok dijital platform var, yakında filmimizi ulusal ve dijital platformlarda izleyiciyle buluşturmayı hayal ediyoruz."

Ödül aldıklarında hemen oyunculara haber verdiğini dile getiren Zaman, "Sevinçten ağlıyorlar. Dünyanın dört bir yanından ödül aldık ve her yerden bize sertifikaları geliyor. Sette çektiğimiz bütün sıkıntıları ve yorgunlukları atıyoruz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112655/bana-maviyi-anlat-filmi-festivallerden-29-odul-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.