Özel'den ret sonrası ilk açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. İYİ Parti'nin işbirliği teklifini reddetmesini değerlendiren Özel, " Alınan karara saygılıyız ve saygıyı muhafaza ediyoruz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
05 Aralık 2023, Salı - 14:01
Özel'den ret sonrası ilk açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel gündemi dair açıklamalarda bulundu. 

Özel, geçtiğimiz hafta İYİ Parti ziyareti ve işbirliği teklifi üzerinden konuştu. 

Meral Akşener başkanlığında toplanan GİK'te işbirliği teklifinin reddedilmesini değerlendiren CHP lideri, "Alınacak her iki karara da saygılız demiştik, muhafaza ediyoruz. İYİ Parti ile sıkıntımız olduğumuzu düşünmeyin. Eski dosttan düşman olmaz." dedi.

Yerel seçimlerde tabana ineceklerinin altını çizen Özel İYİ Parti ile ilişkiye devam edeceklerini söyledi.

Özel, "Geçmişte birçok başarı elde ettiğimiz, gelecekte de çok şeyi birlikte başaracağız bir partidir. Bundan sonra toplumsal ittifak anlayışımızı yayacağız. Bundan sonra İstanbul'u Katar'a pazarlamasınlar, Ankara'yı parsel parsel satmasınlar diye bütün milletimizle ittifak yapacağız." ifadelerini kullandı. 

'BDDK' Tepkisi

Torba kanunlara karşı olduklarını belirten CHP Genel Başkanı, Torba kanunda öyle bir madde var ki, 7 yıl önce BDDK'yı İstanbul'a taşıdılar. Yılbaşından sonra çalışanlarına kira desteği vermek için 42 bin TL'lik ek ödeme yapılacağını söylüyorlar. Hani herkes eşitti? İstanbul'daki bütün memurlar eşit ama BDDK'cılar daha fazla eşit. Buradan AK Parti'nin genel başkanına sesleniyorum. O maddeyi düzenleyip; İstanbul'da yaşayan tüm kamu kurumunda çalışan memurlara ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız, hodri meydan." dedi 

"Erdoğan'ı şikayet ediyorum"

Emeklilerin maaşları üzerinden iktidara seslenen Özel, "Emeklilerin, asgari ücret kadar en az maaş alması gerektiğini söyledik. Bunu önerge olarak Meclis'e getirdik ama AK Parti ve MHP buna yanaşmıyor. Bütün emeklilere AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı şikayet ediyorum." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2113053/ozelden-ret-sonrasi-ilk-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.