Hannah-Arendt Ödülü neredeyse gizlice verildi

Almanya'da “Gazze’yi, Hitler işgalindeki Yahudi gettosuna” benzettiği için siyonistlerin tepkisini çeken ABD'li gazeteci ve yazar Masha Gessen'e “Hannah-Arendt Ödülü” gizlice verildi.
Mevlüt Peker
|
16 Aralık 2023, Cumartesi - 23:24
Hannah-Arendt Ödülü neredeyse gizlice verildi

Almanya'da verilen Hannah-Arendt Ödülü'nün bu yılki sahibi, Rus kökenli ABD'li gazeteci ve yazar Masha Gessen oldu. Gessen, ödülünü Bremen'de düzenlenen küçük bir törende aldı. Etkinlik, Steintorviertel semtindeki bir salonda gerçekleşti ve yaklaşık 50 kişi katıldı. Polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Hannah-Arendt inisiyatifi yöneticilerinden Eva Senghaas, etkinlikle ilgili olarak, "Küçük bir formatta, çok yoğun bir etkinlik oldu ve hepimiz bunun gerçekleşmesinden memnunuz," ifadelerini kullandı. Ancak Gessen'in ödülü kazanması tartışmaları da beraberinde getirdi. Gessen, Filistin ve Gazze'yi konu alan bir makalesinde, Gazze'yi Nazi Almanyası'nın işgal ettiği Doğu Avrupa'daki Yahudi gettolarına benzettiği için eleştirildi.

Bu yorumları nedeniyle Heinrich Böll Vakfı, törene katılmama kararı alarak Gessen'in değerlendirmelerini kabul edilemez bulduklarını açıkladı. Almanya-İsrail toplumu ise Gessen'in yazdıklarına tepki göstererek, ödülünün askıya alınmasını talep etti. Gessen'in tartışmalı makalesi 9 Aralık'ta yayımlanmış ve Gazze'yi bir getto olarak nitelendirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2115003/hannah-arendt-odulu-neredeyse-gizlice-verildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.