Refah’ta sağlık felaketi yaşanıyor

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırıları yüzünden Refah'ta "sağlık felaketi" yaşandığını duyururken; Hamas ise BM ve uluslararası kuruluşlara çağrı yaparak sağlık tesisleri ve personelinin korunmasını istedi.
Mevlüt Peker
|
22 Aralık 2023, Cuma - 20:03
Refah’ta sağlık felaketi yaşanıyor

Gazze Sağlık Bakanlığı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yer alan Refah kentindeki sağlık hizmetlerinin İsrail saldırıları nedeniyle ciddi derecede kötüleştiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra yaptığı açıklamada, Refah şehrindeki durumun vahim olduğunu vurgulayarak, yerel hastanelerin küçük olduğunu ve İsrail saldırılarının yol açtığı "sağlık felaketi" ile baş edemediğini kaydetti. Eşref Kudra, sağlık ekiplerinin yaralılara ulaşmakta ve yeterli hizmeti vermekte zorlandığını, Refah'taki Ebu Yusuf el-Neccar Hastanesi'nin kapasitesinin ciddi şekilde aşıldığını açıkladı.

Kudra ayrıca İsrail'i Gazze'ye tıbbi yardım girişini engellemekle ve bunu bir silah olarak kullanmakla suçladı. Eşref Kudra, insani yardımın Gazze'ye girmesine izin vermesi için İsrail'e uluslararası baskı yapılması gerektiğini vurguladı. Eşref Kudra, yardım kamyonlarına duyulan ihtiyaç ve tedarik arasındaki eşitsizliğin altını çizerek, günlük ihtiyaç yaklaşık bin kamyon iken yetmişten azının girişine izin verildiğini belirtti.

Bu arada Hamas, BM (Birleşmiş Milletler) ve uluslararası örgütlere sağlık tesisleri ve personelinin korunması konusunda yasal ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulundu. Bu çağrı, İsrail güçlerinin Filistin Kızılay ekiplerini gözaltına aldığı ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia Mülteci Kampı'nda yüze yakın sağlık çalışanını alıkoyduğu haberlerinin ardından geldi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2116021/refahta-saglik-felaketi-yasaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.