Şehit sayısı 6’ya yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütünün saldırısında 3 şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını duyurmuştu. Bakanlık, yaralı 4 askerden 3’ünün daha şehit olduğunu duyurdu. Şehit sayısı 6’ya yükseldi. Sıcak çatışmalarda 7 terörist de etkisiz hale getirildi.
Mevlüt Peker
|
23 Aralık 2023, Cumartesi - 01:13
Şehit sayısı 6’ya yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan dört askerden üçünün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı ilk olarak 22 Aralık'ta bölücü terör örgütünün saldırısı sırasında üç askerin şehit olduğunu ve dört askerin de yaralandığını bildirmişti. Yakın zamanda yapılan bir güncellemeyle Bakanlık, yaralanan askerlerden üçünün de hayatını kaybettiğini teyit ederek, bu olayın bilançosunun daha da ağırlaştığını belirtti.

Bakanlık, yaptığı açıklamada yaşananları detaylandırdı: "22 Aralık 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında sağlanan temas neticesinde yaralanan üç kahraman silah arkadaşımız, tüm tıbbi çabalara rağmen maalesef hayatlarını kaybetmişlerdir. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı yediye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir."

Milli Savunma Bakanlığı şehit askerlerin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk milletine başsağlığı dilerken, yaralı askere de acil şifalar dileğinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2116056/sehit-sayisi-6ya-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.