Başıboş köpek dehşeti bitmiyor: Ankara'da bir vaka daha

Başkentte yaşadığı apartmanın önünde sahipsiz 5 köpeğin saldırısına uğrayan hemşire Demet Akın, "Bir aracın önüne atlayarak kurtuldum. Lütfen sahipsiz köpek sorununa bir çözüm bulunsun." dedi.
AA /Ankara Masası
|
04 Ocak 2024, Perşembe - 15:49
Başıboş köpek dehşeti bitmiyor: Ankara'da bir vaka daha

Başıboş köpek sorunu son dönemlerde büyük bir problem haline geldi.

Özellikle sabah erken ve gece geç saatlerde ana caddelerde bile grup halinde gezen başıboş köpekler başta çocuklar olmak üzere vatandaşlara saldırıyor.

Öyle ki geçtiğimiz haftalarda peş peşe okula giden öğrencilerin başıboş köpekler tarafından saldırıya uğradığı kamuoyu tarafından gündeme gelmişti.

Ancak bir türlü çözüm bulunmayan başıboş köpek sorununa bir yenisi daha eklendi.

Başkentten yine sahipsiz köpek saldırısı haberi geldi.

Depremzede hemşire Demet Akın, kızıyla birlikte Diyarbakır’dan tayin isteyerek geldiği Ankara’da başıboş köpeklerin hedefi oldu.  

Çankaya ilçesine bağlı Balgat semti Çiğdem mahallesinde yaşamaya başlayan hemşire Akın, geçtiğimiz Cuma günü sabah saatlerinde işe gitmek için evinden çıktığında 5 sahipsiz köpek tarafından saldırıya uğradı.

“Aracın önüne atlayarak kurtuldum”

Mahallede çok sayıda sahipsiz ve saldırgan köpeğin bulunduğunu ifade eden Akın, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:

“Cuma günü sabah saatlerinde işe gitmek için evden çıktım, birden 5 köpeğin saldırısına uğradım. Onları kışkırtacak hiçbir şey yapmamıştım, neye uğradığımı şaşırdım. Kendimi korumak için çantamla onlara vurmaya çalıştım. Arkamdaki köpek sağ kalçamı iki yerden ısırdı. Botumu, üzerimdeki elbisemi parçaladılar. Yaklaşık 5 dakika kadar bu şekilde boğuştuk. Aşağı yönden gelen bir aracın önüne atlayarak durdurdum ve bu şekilde kurtuldum. Sağ olsun beni alıp hastaneye götürdüler."

Bilkent Şehir Hastanesi acil servisinde ilk tedavisi yapılan Akın, kuduz ve tetanos aşılarının ardından ısırıkların bulunduğu yerde enfeksiyon oluştuğu için ayakta tedavi görmeye devam ediyor.

"Çok daha kötü sonuçlar olabilirdi"

Yürürken hala zorluk çektiğini belirten hemşire Demet Akın,” İlk 4 günüm çok kötüydü, ayağa kalkamıyordum. Şu anda da yürürken zorlanıyorum ama daha iyiyim. Eğer köpeklerin saldırdığı esnada kendimi çantamla korumasaydım, panikleyip yere düşseydim, kaçsaydım çok daha kötü sonuçlar olabilirdi" ifadesini kullandı.

"Bu sahipsiz köpek sorununa bir çözüm bulunsun"

Yaşanan olayın ardından bir çözüm bulunması için konuyu belediyeye de bildirdiklerini ancak henüz bir işlem yapılmadığını aktaran Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an geceleri uykumda sıçrayarak uyanıyorum, evimden çıkmaya korkuyorum. Çocuğum okula giderken panik halinde 'anne bir şey olur mu' diye tedirgin oluyor. Sadece benim çocuğum değil, bu bölgede yaşayan herkes, çocuklar risk altında. Burada yaşayan başka komşularımız da daha önce köpeklerin saldırısına uğradı, ısırılan kişiler oldu. Devletimizden, Çankaya Belediyesinden rica ediyorum, lütfen bu sahipsiz köpek sorununa bir çözüm bulunsun. Gerçekten korkuyoruz, işimize giderken korkuyoruz, dışarı çıkamıyoruz, yürüyüş yapamıyoruz, markete gitsek arkamızdan köpek çıkar mı diye panik halindeyiz. Ben iki aydır bu korkuyu yaşıyorum, burada uzun süredir yaşayan kişiler de aynı durumdan şikayetçi."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2118262/basibos-kopek-dehseti-bitmiyor-ankarada-bir-vaka-daha
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Ümit sarıkaya
04 Ocak 2024, 22:50
Bir an evvel kısırlaştırılıp bir bölgede gözetim altına alınmalı hiç hoş değil yaşananlar hiç yakışık almıyor