Üniversiteler, STK’lar, sanatçılar “Barış İçin Küçük Bir Şey Yap Hibrit İyi Niyet Performans Bienali” ile Gazze’de barış mesajı verecek

Gazzeli masum ve mağdurlara sanat kol kanat gerecek. “Barış İçin Küçük Bir Şey Yap Hibrit İyi Niyet Performans Bienali” dünyaya barış için mesaj verecek. Siz de eser gönderin dünyaya bir ses verin. Ya da üretilen eserleri izleyerek, dinleyerek destek verin. Haydi şimdi Barış İçin Küçük Bir Şey Yapma Vakti!
Ersin Küçükbarak
|
08 Ocak 2024, Pazartesi - 12:00
Üniversiteler, STK’lar, sanatçılar “Barış İçin Küçük Bir Şey Yap Hibrit İyi Niyet Performans Bienali” ile Gazze’de barış mesajı verecek

Gazze’de Filistinliler değil insanlık katlediliyor.

Kimi tetiği çekiyor, kimi o silahtaki mermiyi veriyor, kimi de o merminin parasını ödeyerek suça ortak oluyor.

İnsan hakları, sözde demokrasi savunucularının kucağında son nefesini veriyor.

Kimileri ise bu zulmü durdurmak için ayağa kalkıyor.

Sanat üzerinden dünyaya barış mesajı

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, MGÜ Kültür ve Sanat Topluluğu, Sanatçı Çalışıyor, Sessizler Tekkesi, Gelenek Atölyesi sanat platformları da farkındalık yaratmak ve barışa katkı sağlamak için bir araya geldi.

Sanat üzerinden dünyaya bir mesaj vermek için harekete geçti.

Ortaya “Barış İçin Küçük Bir Şey Yap Hibrit İyi Niyet Performans Bienali” çıktı.

Zulme dikkat çekmek ve barışa fırsat vermek, barışa ilişkin iyi niyet oluşturmak üzere uluslar arası bir çağrı yaptılar.

Sanat yoluyla barışa katkı sağlamak isteyenleri, niyet ve eylem ve sergileme aşamalarını kapsayan sürece bağlı performanslarını göndermeye davet ettiler.

Bienal,  her yaş, eğitim düzeyi ve mesleğe açık olacak.

Performansa konu edilecek eserler için sanat alanı ve malzeme türü sınırlaması yapılmayacak.

Her türlü katkı performans olarak değerlendirilecek.

Bienalde neler var?

Plastik sanatlar, görsel sanatlar, edebiyat, müzik, sahne sanatları, işitsel sanatlar, dijital sanat, el sanatları ve diğer sanat alanları ile ilgili eserler, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi sanat galerileri, internet sitesi, sosyal medya ve diğer alanlarda sergilenmek, izlenmek ve dinlenmek üzere tasnif edilerek  yayınlanacak.

Etkinlik kapsamında bir kongre, bir konser ve uygulamalı sanat çalıştayı gerçekleştirilecek.

Amacına ulaşması bakımından farklı kurumların ev sahipliğine veya farklı şehirlerde gerçekleştirilmeye açık olan etkinlikler için hukuki sınırlar içerisinde ortaklılar ve sponsorluklar oluşturulabilecek.

Barış İçin Küçük Bir Şey Yap Hibrit İyi Niyet Performans Bienali, uluslararası katılımcılar arasında bir iyi niyet diyaloğu oluşturacak. Bu diyalog vasıtasıyla barışın tesisi için toplu bir çağrı yapılacak.

Sanat yoluyla barışa katkı sağlamak üzere, niyet, eylem ve sergileme aşamalarını kapsayan sürece bağlı performanslar gerçekleştirilecek.

Barış İçin Küçük Bir Şey Yap Hibrit İyi Niyet Performans Bienali'ne nasıl katılabilirim?

Bienale katılmak isteyenler için detaylar şöyle;

UYGULAMA: Eserler A5 ebadından büyük, 3 dakikadan uzun olmamak şartıyla tasarlanmalıdır. Üç boyutlu eserler A5 ölçülerine göre form kazanabilir.

Yukarıda belirtilen ölçüleri dikkate almak koşuluyla katılımcılar, resim, heykel, minyatür, seramik, kolaj, afiş, çini, tezhip, ebru, baskı resim, animasyon, exlibris, illüstrasyon, origami, kat’ı, tekstil vb. eserler yapabilir; şarkı, türkü söyleyip, şiir veya metin okuyup, enstrüman çalarak videosunu çekebilir; halı, kilim, kumaş vb. dokuyabilir; örgü örebilir, şiir, hat, kaligrafi yazabilir; çizim veya tasarım yapabilir, film çekebilir, sanatın herhangi bir türü ve herhangi bir malzeme ile eser üretebilir.

ESERLERİN BAĞIŞI: Özel davetli sanatçıların eserlerinin dışındaki eserler, gönderildikleri andan itibaren organizasyona bağışlanmış kabul edilecektir. Bu nedenle iadesi yapılmayacaktır. Uygun koşullarda saklanacak, mezat, açık artırma, doğrudan satış gibi faaliyetlerden elde edilecek gelirleri ile barış konusunda yardım faaliyetleri yürütülecek ve gelecekte planlanan barışla ilgili organizasyon giderleri karşılanacaktır.

Etkinliğe eser gönderen her katılımcı, eseri ile ilgili her türlü kullanım hakkını etkinlik kurullarına devrini kabul etmiş sayılacaktır.

KATILIM BELGESİ VE ESER BAĞIŞ BELGESİ: Etkinlik kurullarında görev alan sanatçı, akademisyen, öğrenci ve diğer destekçilere, görevleri ile ilgili belge verilecektir.

Etkinliğin davetli sergi aşamasında katkı sağlayan sanatçılara ilgili faaliyet için belge verilecektir.

Etkinliğe gönüllü olarak katılan sanatçı ve performans sanatçılarına bienal katılım belgesi ve eser bağış belgesi verilecektir.

Eserlerin satışı gerçekleştirildiğinde, eser sahiplerine ayrıca belge düzenlenecektir.

ESER GÖNDERİMİ: Eserler üzerine katılımcıların isim ve soy isimleri yazmalıdır.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi web sitesinde yayınlanan Özgeçmiş-Eser Bağış-Yayın İzin Formu, katılımcılar tarafından, doldurarak imzalanmalı ve çıktısı alınmalıdır.

Eser ve Özgeçmiş-Eser Bağış-Yayın İzin Formu zarfın içine birlikte yerleştirilmelidir.

Zarfın üzerine isim ve adresi bilgilerinin yanı sıra ‘Barış İçin Küçük Bir Şey Yap’ ibaresi yazılarak, aşağıdaki adrese gönderilmelidir:

Ruhi KONAK, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Turan Güneş Bulvarı Yukarı Dikmen Mahallesi, Neşet Ertaş Caddesi, No:4 06550 Oran Çankaya/ANKARA

Posta giderleri katılımcılara aittir. Her eserin ayrı zarfı olmak koşuluyla toplu gönderim yapılabilir.

Dijital eserler,

[email protected]  adresine Eser ve Özgeçmiş-Eser Bağış-Yayın İzin Formu ile birlikte gönderilmelidir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2118867/universiteler-stklar-sanatcilar-baris-icin-kucuk-bir-sey-yap-hibrit-iyi-niyet-performans-bienali-ile-gazzede-baris-mesaji-verecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.